Computercenter: een gereviseerde computer mét garantie tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Kijk ook online voor het actuele aanbod.
Computercenter: een gereviseerde computer mét garantie tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Kijk ook online voor het actuele aanbod. Foto:

Een refurbished laptop of computer

Refurbished: het Engelse woord voor 'gereviseerd'. In de wereld van telefoons en computers een steeds bekender wordend fenomeen. Producten die ná gebruik worden gecontroleerd, gerepareerd en dan opnieuw worden aangeboden. Computercenter Hengelo, gevestigd aan de Oldenzaalsestraat 27, mag zich inmiddels expert noemen op het gebied van inkoop, reparatie en verkoop van gebruikte laptops, desktops en computeraccessoires.

HENGELO - "Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is?" Dat vroegen Herold Velema en Danny Keizer van Computercenter zich af. "Hergebruik is duurzaam, gunstig geprijsd en maakt computers uit een hoger zakelijk segment bereikbaar voor de consument". Beide ondernemers hebben een technische ICT-achtergrond en voelen zich als een vis in het water binnen Computercenter. Samen met team van 34 medewerkers richten zij zich op de inkoop, reparatie en verkoop van voornamelijk laptops en desktops. "We zagen dat veel bedrijven met hun oudere computers in hun maag zaten. Zakelijke modellen uit het hogere segment die na een paar jaar toch alweer vervangen worden", vertelt Herold. "De apparaten zijn vaak nog te nieuw om echt te vernietigen, maar het bedrijf is al wel over naar de weer nieuwere modellen. Er ligt voor kapitalen niets te doen, terwijl die apparaten nog zoveel te bieden hebben en nieuwe eigenaren er blij mee zijn."

Niet nieuw, wel áls nieuw
"Wij verwijderen veilig alle data, schonen de computers helemaal op en voeren eventueel reparaties uit. We voorzien de computers van een Windowsinstallatie en de nieuwste updates en verkopen het apparaat dan weer in onze winkel en webshop". Voor de bedrijven en instellingen waarvan Computercenter de computers overneemt is deze service een geruststellende gedachte. Zij ontvangen een goede inkoopprijs en zijn er zeker van dat de privacygevoelige data op een veilige manier wordt verwijderd (desgewenst voorzien van certificaat). Ondernemers die van hun computers af willen kunnen contact opnemen; Computercenter bespreekt dan graag de mogelijkheden. Het voordeel voor de consument is dat een high-end computer hierdoor binnen bereik is. Daar kan men nog jaren plezier van hebben. "Bovendien hebben al onze gebruikte computers minimaal 1 jaar volledige garantie", legt Herold uit. Computercenter levert niet alleen aan particulieren; ook kleinere of startende bedrijven kunnen hier goed terecht voor refurbished computers.

Hergebruik van computers is uiteraard ook heel duurzaam. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20 procent van elektronisch afval wordt gerecycled. Door een computer een tweede leven te geven hoeven we minder kostbare grondstoffen te gebruiken.

Kom langs bij Computercenter, aan de Oldenzaalsestraat 27 in Hengelo, aan de rand van het centrum met voldoende parkeergelegenheid. Geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook online bestellen is mogelijk.

www.computercenter.nl

Minimaal 1 jaar volledige garantie
Pen