Pen
Pen Foto:

Kort nieuws

Open dag roeiclub Tubantia

HENGELO - Ook zo genoten van de olympische roeisuccessen? Maak dan zelf eens kennis met deze sport. De Twentse Roeivereniging Tubantia houdt zaterdag 11 september een Open Dag van 10.30 tot 15.00 uur. Roeien is een sport voor jong en oud die het hele jaar door op alle niveaus is te beoefenen, individueel of in een ploeg. Tubantia beschikt op het Twentekanaal over 5,5 kilometer vaarwater van Hengelo tot de sluis bij Delden. Kom langs voor een rondleiding door het gezellige clubgebouw en de botenloods, en ga zelf het water op onder begeleiding van ervaren instructeurs. Gratis en vrijblijvend. Vooraf aanmelden is niet nodig. De koffie staat klaar aan de Kanaaldijk 10 in Hengelo.

Vissen bij stadsvijver 't Swafert

HENGELO - Ben jij gek van sportvissen en niet ouder dan 14 jaar? In samenwerking met hengelsportvereniging Ons Genoegen wordt een Vi-event georganiseerd op donderdag 19 augustus aan viswater: Stadsvijver 't Swafert, Henriette Roland Holstraat 22, 7552 WG. Deze dag is onderdeel van de ZomerVISkaravaan. Het event duurt van 9.30 tot 14.30 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt. De organisatie zorgt voor hengel, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je in de meeste gevallen wel zelf meenemen. Door het hele land – dus ook bij jou in de buurt – vinden in augustus en september super leuke visactiviteiten plaats. Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen.

Goodiebag

Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel. Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle visdagen is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen kinderen zich ook per locatie inschrijven voor deelname. Meer informatie over de ZomerVISkaravaan krijgt u bij Alisha Hansma of George Hampsink van Sportvisserij Nederland. Telefoon 030-6058400.