De Bornse Zomer Finale brengt voor de jeugd toch nog een stukje gezelligheid en vertier na een relatief saaie zomer.
De Bornse Zomer Finale brengt voor de jeugd toch nog een stukje gezelligheid en vertier na een relatief saaie zomer. Foto:

Bruisende afsluiting voor jeugd met de Bornse Zomer Finale

Algemeen

BORNE - De zomervakantie loopt weer ten einde. De hoop was dat er deze zomer weer het nodige georganiseerd zou kunnen worden voor jong en oud, maar corona bleef roet in het eten gooien. Zo gingen ook de Melbuul’ndagen helaas voor het tweede jaar op rij niet door. Om de Bornse jeugd toch nog wat leuks te kunnen bieden deze zomer is op 28 en 29 augustus de Bornse Zomer Finale.

Onder deze noemer worden diverse activiteiten opgezet voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 18 jaar. Met financiële middelen van de gemeente Borne en ondersteund door het bestuur en de vrijwilligers van de Melbuul’ndagen zullen het Rheineplein en Parkeerplaats de Koem (voor de Lidl) het laatste weekend van augustus hèt podium zijn voor muziek, stoere workshops, straattheater en gave activiteiten zoals een gigantische stormbaan, race simulatoren en lasergamen. 

Het programma is bijna helemaal rond en achter de schermen zijn er heel wat vrijwilligers druk mee bezig. Het blijft een uitdaging om binnen de geldende coronaregels iets te organiseren. Dit is dan ook alleen mogelijk wanneer toeschouwers boven de 18 zich aan de 1,5 meter afstand regel blijven houden. De zone met activiteiten is daarom ook alleen te bezoeken door de deelnemende kinderen en jeugd. De organisatie vraagt de ouders met klem buiten de hekken te blijven staan en ook daar 1,5 meter afstand te houden. De “coronacop” zal een oogje in het zeil houden, aldus de organisatie.

Alle activiteiten zijn gratis voor de jeugd te bezoeken. Let wel: voor sommige workshops geldt een maximum aantal deelnemers. Zo moeten kandidaten zich voor de djembé-workshop en de graffitiworkshop van tevoren aanmelden. Dit kan via de site www.visitborne.nl. Mochten er op de dag zelf nog plekjes over zijn dan kunnen geïnteresseerden natuurlijk alsnog deelnemen. Ook wordt heel jeugdig Borne in beweging gebracht door dansmatten, door middel van een bootcamp van BorneBeweegt en een leuke dansworkshop van Danceworkx! Kijk voor het programma van deze twee dagen op www.visitborne.nl.

In dit laatste weekend van augustus staat, vooralsnog, ook de Bornse kermis gepland. Waarvoor uiteraard ook de 1,5 meter regel geldt. Ook kan iedereen die wil shoppen z’n hart gerust ophalen dat weekend, want zondag 29 augustus is het eveneens tijd voor UITVER-koopzondag.