Kort nieuws

Keuring van rijbewijs voor senioren 

HENGELO - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 13 augustus, 10 september en vervolgens eens per maand bij Lansinkveste Bedrijven- en kantorencentra aan de Lansinkesweg 4. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.goedkopekeuringen.nl. Tarieven incl. BTW: 75+ B/E en medisch € 40,00, C/D/E en Taxipas € 60,00. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR. Per post of via de mail. De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.

Hamlet bij kasteel Twickel

HENGELO - Na de romantische komedie Twelfth Night en het woeste Macbeth duikt de Nederlands-Duitse toneelgroep in 2021 in een van Shakespeares’ meest beroemde en gespeelde stukken: Hamlet. De locaties zijn klooster Bentlage in Rheine, landgoed De Hooge Boekel in Enschede, het openluchtmuseum Mühlenhof in Münster en het kasteel Twickel in Delden bij Hengelo. De taalmix van Nederlands, Duits, Twents en Engels is belangrijk. De Nederlandse optredens beginnen op woensdag 18 augustus in Landgoed De Hooge Boekel. Net als in de vorige stukken kenmerkt zich ook dit stuk de ongewone locaties, de lichtvoetige meertaligheid en de dynamische, transparante vertelstijl met snelle rolwisselingen. Ook deze keer spelen de vier mannen van de "King's Men" alle rollen. Op één na: die van Hamlet. Een jonge, aanvankelijk zwijgzame acteur speelt de dieptrieste Hamlet. Hij lijdt onder de dood van zijn vader en onder het feit dat zijn moeder zo snel met diens broer trouwde. Wanneer de geest van zijn vader aan hem verschijnt en onthult dat hij door zijn broer is vermoord, trekt Hamlet zich nog verder terug. De enige die hij nog vertrouwt, is zijn vriend Horatio. De rol van Horatio verbeelden de vier "King's Men" (Jan Sturmius Becker en Marcell Kaiser uit Münster, Christian Cadenbach uit Aken en Laurens ten Den uit Enschede) gezamenlijk: Horatio verbreekt de stilte van Hamlet en spreekt voor hem. Tot hij zijn leven weer in eigen handen kan nemen en klaar is om de dood van zijn vader te wreken. Hamlet is een klassieker. Het programma en tickets: https://kingsmen-openair.com/nl/

Vakantie op de boerderij 

HENGELO - In verband met de coronamaatregelen hebben boeren en tuinders met een groepsaccommodatie hun deuren ruim een jaar gesloten moeten houden. Inmiddels zijn de groepsaccommodaties bij de boer weer geopend. Om dat te vieren, en om agrarische groepsaccommodaties onder de aandacht te brengen, verloten LTO Nederland, ZLTO, LTO Noord en LLTB een weekendje weg bij de boer voor tien personen. Kijk voor deze actie op facebook LTO Noord.