Welke regelingen heb je als ouder recht op aan beide kanten van de grens? Experts uit beide landen kunnen helpen met deze bureaucratische uitdagingen voor grenswerkers.
Welke regelingen heb je als ouder recht op aan beide kanten van de grens? Experts uit beide landen kunnen helpen met deze bureaucratische uitdagingen voor grenswerkers. Foto:

Spreekuur over kinder-thema's voor grensgangers

HENGELO - Wonen in Nederland en werken in Duitsland levert veel unieke vraagstukken en uitdagingen op. Zo is veel wet- en regelgeving anders in beide landen. Zo ook op het gebied van alles wat met kinderen te maken heeft. Dit is het thema van het digitale spreekuur van het EUREGIO GrensInfoPunt op dinsdag 27 juli.


Bij het GrensInfoPunt kunnen mensen terecht met uiteenlopende vragen wanneer zij over de grens wonen of werken. Het is soms niet eenvoudig om uit te zoeken waar je recht op hebt als je in het ene land woont en in het andere land werkt. Hoe zit het dan met je rechten op Kinderbijslag in Nederland of Elterngeld in Duitsland? Wordt het Kindgebonden Budget uit Nederland gekort op Duits Kindergeld? Aan dit spreekuur nemen experts van verschillende instanties deel die ervaring hebben met grensoverschrijdende situaties: Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken), Elterngeldstelle van de Kreis Borken, Familienkasse Rheinland Pfalz (verantwoordelijk voor Nederland), het team Kinderzuschlag van de Familienkasse Nordrhein-Westfalen Nord en een adviseur van het GrensInfoPunt. Grensgangers met vragen kunnen hiervoor tot 22 juli een afspraak maken via een email aan spreekuur@euregio.eu