Op pad met de duo-fiets

BORNE - De zomer is een ideaal moment om de regio eens te verkennen met de fiets. Er zijn veel mooie fietsroutes te vinden langs interessante trekpleisters. Maar wanneer zelfstandig fietsen moeilijker is, kan de duo-fiets uitkomst bieden.


Veel mensen kunnen nog op hogere leeftijd zelfstandig fietsen dankzij de elektrische fiets. Maar wanneer de fijne motoriek en balans minder is, geven senioren de fiets al snel op. De duo-fiets is dan een mooi alternatief. Hier zit u met zijn tweeën naast elkaar op een brede, stabiele fiets. In Borne kunt u zo'n fiets huren bij het Kulturhus. U betaalt dan 5 euro per dagdeel, wat alleen met de pinpas te betalen is. De fiets is ook in het weekend beschikbaar. Om de duo-fiets te reserveren belt u met de receptie van het Kulturhus op 074-265 72 00. Op de afgesproken dag en tijd kunt u de fiets ophalen aan de Pasteurstraat 24 in Borne, waar stichting Drempelloos op Vakantie gevestigd is. De fiets is voorzien van een coronascherm zodat u veilig op pad kunt en in de garage is desinfectiemateriaal aanwezig.


Om u veilig op pad te laten gaan geeft een vrijwilliger de eerste keer een korte uitleg over het gebruik van de fiets. Zo gaat u met een gerust gevoel fietsen. Aangezien de aanwezigheid van de vrijwilliger geregeld moet worden, vraagt het Kulturhus u ook of het de eerste keer is dat u deze duo-fiets gebruikt. Op www.woborne.nl staat meer informatie.