Lunchconcerten in de Oude Kerk komende tijd

BORNE - De Oude Kerk in Borne is meer dan alleen een plaats van samenkomst op de zondagmorgen. Het dient namelijk ook als breed cultureel centrum.

In juli en augustus is de Oude Kerk net als vorig jaar geopend op de woensdagen van 12.00 tot 14.00 uur. U bent van harte welkom om de kerk te bezoeken, het fraaie monumentale interieur te bezoeken, de historische fresco's te bewonderen of even uit te rusten wanneer er live muziek is. De kerk verwelkomt u graag, of het nu voor bezinning of juist inspiratie is.

In augustus staat er een reeks lunchconcerten op de agenda, verzorgd door een aantal professionele musici. Op 4 augustus trapt Jan Braakman deze concertserie af met medewerking van Bram Jaspers; zij spelen vierhandig orgel. Op 11 augustus geeft Emma Finkers een lunchconcert op de harp, op 18 augustus is Maarten Wilmink te horen op het orgel. Beide musici met echte Twentse roots die studeerden op de Nederlandse conservatoria. Op 25 augustus is Ronald Moelker te gast, hij speelt dan een lunchconcert op de blokfluit. De concerten worden telkens gehouden van 12.30 tot ongeveer 13.00 uur. Er is een collecte bij de uitgang. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten ook op: www.pgborne.nl