Harold Weerkamp ziet weer veel kinderen in De Beleverij.
Harold Weerkamp ziet weer veel kinderen in De Beleverij. Foto:

'Ik verwacht de nodige inhaalfeestjes'

Eindelijk is het voorbij. De Beleverij mag zich verheugen op een goed jaar na de sluiting vanwege corona. ,,Ik verwacht de nodige inhaalfeestjes dit jaar”, zegt eigenaar Harold Weerkamp.

HENGELO - Kinderen kunnen sinds kort weer sporten en spelen bij De Beleverij aan de Oude Boekeloseweg 29-31 in Hengelo. Het contrast met vorig jaar is groot. ,,We hebben vanwege corona heel lang dichtgezeten. In de zomermaanden waren we nog even open. Op dat moment waren de maatregelen versoepeld. Maar we merkten toen dat veel mensen nog angstig waren”, zegt Weerkamp. De Beleverij bestaat ruim twee jaar. In het openingsjaar ging het volgens Weerkamp erg goed. ,,Het was een fantastisch eerste jaar. Ik denk dat we over het hele jaar wel 10.000 kinderen op bezoek hebben gehad.”


Maar daarna kwam corona. De Beleverij moest sluiten. Maar de onderneming bleef overeind. ,,Nu zijn we gelukkig weer open. Sinds een maand ongeveer. Het is heel druk.” Weerkamp verwacht de nodige 'inhaalfeestjes', zoals hij dat noemt. ,,Er is een jaar lang bijna niets gebeurd. Iedereen heeft wel zin om weer een feestje te geven.” Ook komen er jeugdteams van voetbalclubs op bezoek. ,,Saasveldia, Wilhelminaschool en Avanti Wilskracht hebben we al gehad. Binnenkort komt ATC'65 ook.” Een mondkapjesplicht is er niet meer. Maar de 1,5 meter maatregel geldt nog wel. ,,We willen dat volwassenen afstand tot elkaar bewaren.” Weerkamp wil ook zogeheten Fun Days organiseren. ,,Dan kunnen ouders hun kind hierheen brengen en zorgen wij voor het toezicht. Al vanaf 2,85 euro per uur kun je diverse dagen per week helemaal uit je bol gaan in ons sport- en spelparadijs.” De Beleverij heeft onder meer een kantine, een voetbalhal en een E-sportruimte. Daar kunnen games zoals Fifa, Fortnite en Rocket League gespeeld worden. Er wordt van alles georganiseerd. ,,Bijvoorbeeld softballtennis of een workshop. Onze indooractiviteiten gaan altijd door. Weer of geen weer”, aldus Weerkamp. De Beleverij zorgt ook voor drinken en eten. ,,Dat varieert. Soms is het een bordje friet, de andere keer een broodje knakworst of een tosti.” Weerkamp hoopt veel belangstellenden te kunnen begroeten. Net zoals twee jaar geleden in het openingsjaar. Maar bij Fun Days zijn de beschikbare plekken wel beperkt. ,,We zorgen zelf namelijk voor begeleiders. Per keer kunnen er veertig tot vijftig kinderen meedoen.”

Op de website van De Beleverij staat meer informatie over alle activiteiten. "Aan verveling hebben we een hekel. Voor iedereen is er dan ook iets te doen. Ook voor broertjes en zusjes, opa's en oma's en andere begeleiders. Zo hebben we een enorm barbiehuis, kinderkeuken, een gezellige knutselcorner, een zithoekje met zitzakken, een voetbaltafel en een airhockeytafel. De begeleiders kunnen lekker chillen in onze loungeruimte met gratis wifi."

Afbeelding