schrijfblok pen
schrijfblok pen Foto:

Kort nieuws

Aan de slag met goede plannen

HENGELO - Wil jij je buurt of omgeving mooier en groener maken? Heb je een idee maar weet je niet goed wat je ermee kan? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio. Zij kan je helpen om jouw idee uit te voeren. Voorbeelden van initiatieven zijn een sociale moestuin of een beweegpark voor buurtbewoners van jong tot oud. Maar bijvoorbeeld ook het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen. Dit museum bezit een omvangrijke collectie grammofoons, grammofoonplaten en verschillende bandrecorders en microfoons. Ideeën in Hengelo zijn ook welkom. Samen met het team Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke tweede donderdag van de maand een spreekuur. Het eerstvolgende spreekuur is donderdag 8 juli online tussen 9.00 en 14.00 uur. Aanmelden: info@stimuland.nl of 06-13488579. 

Bijlessen in de zomer op ROC

HENGELO - In de laatste week van de zomervakantie van 23 tot en met 27 augustus kunnen leerlingen van het vmbo bijgespijkerd worden in de vakken rekenen, wiskunde, scheikunde of Nederlands. Dit om zo goed voorbereid aan hun studie bij ROC van Twente te beginnen. Leerlingen van vmbo-kader hebben sommige onderdelen van rekenen en wiskunde nog niet gehad op school, maar die zijn wel belangrijk op het mbo. Vmbo-leerlingen die kiezen voor de opleiding Lab- en procestechniek en geen NaSk 2 in hun vakkenpakket hadden, krijgen scheikundeles deze week. Bij het vak Nederlands komt met name begrijpend lezen aan de orde. Vorig jaar deden 85 leerlingen mee. De lessen zijn ’s ochtends en vinden plaats in de Gieterij in Hengelo. Opgeven kan via zomerschool@rocvantwente.nl.

Minder vraag naar hypotheek 

HENGELO - In het tweede kwartaal van 2021 is het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning met maar liefst 22 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Dit blijkt uit cijfers van De Hypotheker. Dat wijst erop dat de woningmarkt steeds meer verzadigd raakt. Hoewel de vraag naar huizen onverminderd hoog is, bevindt het aantal transacties zich op een dieptepunt.