Afbeelding
Foto:

Gemeenteraad stelt kader vast

HENGELO - De gemeenteraad heeft het kader voor het proces van de omgevingsvisie Binnenstad en Hart van Zuid vastgesteld. De volgende stap is nu om met de samenleving is gesprek te gaan over actuele onderwerpen die spelen in het gebied.

De Omgevingswet gaat over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving. Een van de onderdelen van de wet is een verplichting voor gemeenten om voor hun gehele grondgebied één omgevingsvisie te maken. In een omgevingsvisie worden alle aspecten van de fysieke leefomgeving in één visie samengebracht. De omgevingsvisie voor heel Hengelo bestaat uit tenminste drie deelvisies. De omgevingsvisie voor het Buitengebied is de eerste deelvisie die is vastgesteld op 7 oktober 2020, de tweede deelvisie omvat het gebied Binnenstad en Hart van Zuid. De laatste deelvisie gaat in op het resterende, stedelijk gebied.

Afspraken
In het kader staan alle afspraken waar het proces aan moet voldoen. Daarnaast is er ook gekeken welk beleid, projecten en afspraken er al zijn voor het gebied en waar de gemeente rekening mee moet houden. Daarna is bepaald wat er voor nodig is om voor het gehele gebied een omgevingsvisie op te kunnen stellen. Met de vaststelling heeft de gemeenteraad het speelveld bepaald voor de volgende stappen en het participatieproces met de samenleving.

Omgevingsvisie
De omgevingsvisie komt onder meer in de plaats van: structuurvisies, verkeers- en vervoerplannen en milieubeleidsplannen. De gemeente voegt het beleid op de verschillende terreinen van de fysieke leefomgeving samen in één omgevingsvisie en verbindt dit ook met elkaar. Kijk op: www.hengelo.nl/omgevingsvisie.