Afbeelding
Foto:

Afsluiting van de Ramadan

Door Martin Meijerink
HENGELO - Afgelopen donderdagmorgen voor dag en dauw op pad naar Hengelo, Hemelvaartsdag; dauwtrappen ja en nee. Een bijzonder moment op het voetbalveld van de Hengelose voetbalclub Barbaros.

Dit jaar heb ik een geheel andere manier van dauwtrappen gevolgd. Ik was die ochtend om 06.30 uur uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het afsluiten van de Ramadan en een aanvang te maken met seker bayrami, het jaarlijkse Suikerfeest. Het gebed in de moskee aan het einde van de Ramadan kon vanwege corona geen doorgang vinden, maar er was gezocht naar een originele manier om de Ramadan af te sluiten en die werd gevonden op het kunstgrasveld van voetbalclub Barbaros in Hengelo.

Grote interesse
Een bijzonder schouwspel, al vroegtijdig waren veel gebedsdienaren uit geheel Twente naar Hengelo gekomen om deel te nemen aan deze coronaveilige manier van het samenkomen in gebed. De Ramadan afsluiten met gebed en een aanvang maken met het Suikerfeest. De goede organisatie heeft er mede voor gezorgd dat alles veilig en naar tevredenheid is verlopen. Zowel het moskeebestuur als ook het bestuur van de voetbalclub Barbaros kunnen met een tevreden gevoel terugzien op dit zeer bijzondere moment. Hoe gaaf is het om te zien dat dit ook op een voetbalveld in Hengelo kan. Het bestuur van de moskee en het bestuur van de voetbalclub Barbaros bevestigen hiermee ook nog eens de sociale en maatschappelijke rol die ze vervullen.