Afbeelding
Foto: Shutterstock

Maak ook kennis met de speed pedelec

TWENTE - De snelle elektrische fietsen, zogeheten speed pedelecs, zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Met hun snelheid tot 45 kilometer per uur in combinatie met het hoogwaardige Twentse asfalt, vormen deze een mooi alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer. Of zo'n snelle elektrische fiets ook iets voor รบ is, kunt u nu zelf ervaren met een proefperiode.

Er is nu weer een actie Proefrijden Speed Pedelec opgezet, gericht op Twentse werkgevers. Hun werknemers kunnen dan bij een aangesloten fietshandelaar een week lang zo'n speed pedelec uitproberen. De elektrische fiets heeft veel voordelen; dankzij onder meer de fietssnelweg F35 kunt u snel van de ene naar de andere plaats komen. Daarnaast is parkeren makkelijker, is de fiets goedkoop in gebruik en onderhoud en: het is ook nog eens gewoon leuk. De uitprobeer-acties zijn een goede manier om mensen dit zelf te laten ervaren.

Speed Pedelec
De afgelopen jaren zijn speed pedelecs relatief populair geworden. Deze fietsen zijn wel wat minder 'toegankelijk' dan de reguliere elektrische fiets. Zo zijn fietsers van de speed pedelec verplicht om een helm te dragen. Daarnaast dient de bestuurder minimaal 16 jaar te zijn en in bezit van een bromfietsrijbewijs. Ook moet de fiets zelf voorzien zijn van een bromfietskentekenplaats. Verder is de speed pedelec verplicht om op de rijbaan te rijden of een fiets/bromfietspad. Deze mogen dus niet op een gewoon fietspad.

Meedoen
Werkgevers kunnen zich via de mobiliteitsmakelaar van Twente Mobiel aanmelden om aan te haken bij de actie. Een goede manier om werknemers bewust te maken van hun mobiliteitskeuzes. Werknemers wiens bedrijf al deelneemt aan de actie, kunnen een proefperiode boeken via www.twentemobiel.nl.