Hengelo heeft goede economische positie

HENGELO - Een mooie opsteker voor Hengelo: de stad scoort bijzonder goed op de lijst van economische toplocaties van Nederland. Een mooie bekroning voor de vele inzet door de jaren heen.

Jaarlijks stelt Bureau Louter een ranglijst op over de economische prestaties van alle 355 Nederlandse gemeenten. Hierbij kijkt men naar drie belangrijke economische blokken: de beschikbaarheid van voldoende arbeidsplaatsen, afgemeten per duizend inwoners. Het aantal startende bedrijven, afgemeten per duizend inwoners. En de toegevoegde waarde bij bedrijven en instellingen. Dit meet men aan de hand van de omzet minus inkoop, in euro's per inwoner van 18-66 jaar. Kortom, een heel specifiek ranglijstje.

Goed bezig
Hengelo staat in deze ranglijst op de 20-ste plaats. Helemaal boven aan de lijst staat Haarlemmermeer, gevolgd door Son en Breugel, Rotterdam, Nieuwegein en 's-Hertogenbosch om de top vijf compleet te maken. Van de Overijsselse gemeenten scoort alleen Zwolle hoger dan Hengelo, namelijk op plaats 8. Wethouder Gerrit Geurts is uiteraard erg blij met de uitkomsten. "Dat we als Hengelo zo’n krachtige economische positie hebben, is prachtig! Een dergelijke positie vasthouden gaat niet vanzelf. Daar moeten we keihard aan blijven werken en daar hebben we uiteraard onze partners in het Twentse ecosysteem voor nodig. Maar we zijn best wel trots dat we als Hengelo deze bijdrage aan het economisch functioneren van Twente mogen leveren."