default
default Foto:

GGD Twente gaat ook vaccineren in Hengelo vanaf april

HENGELO - De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus komt de komende tijd in een hogere versnelling. Meer en meer mensen worden de komende tijd gevaccineerd, waardoor ook het opschalen van de beschikbare vaccinatielocaties nodig is. Ook Hengelo krijgt een eigen priklocatie.

De GGD Twente opende eerder al priklocaties in onder meer Enschede, Almelo en Oldenzaal. Senioren en zorgmedewerkers in Hengelo en omstreken moesten dus wel even reizen om gevaccineerd te worden. Hier komt straks hopelijk verandering in. De GGD Twente opent namelijk vanaf medio april een vaccinatielocatie in het Hazemeijercomplex aan de Tuindorpstraat 61. De GGD Twente ging zorgvuldig en in goed overleg met de gemeenten te werk om locaties te vinden. Er moet immers voldoende fysieke ruimte zijn voor de prikkers, wachtenden en veiligheidsmaatregelen. En het moet ook nog eens redelijk toegankelijk zijn voor alle bezoekers die met de auto komen, dus redelijke parkeerruimte is een must. Het Hazemeijercomplex is daarnaast ook met de fiets of het openbaar vervoer redelijk goed bereikbaar. Deze locatie voldoet dus goed aan al de praktische eisen. Er komen straks 10 priklijnen. Er kunnen dan per dag zo'n 1.600 mensen gevaccineerd worden. Dit kan ook indien nodig nog opgeschaald worden.

Meer priklocaties
De komende tijd worden ook nog wat andere priklocaties geopend, zo kan men vanaf begin april ook geprikt worden in sporthal De Haverkamp in Markelo. Daarnaast zal de GGD Twente begin mei in Nijverdal een priklocatie openen aan de Van den Bergsweg 3. Hier komen dan 6 priklijnen waar dagelijks 800 mensen gevaccineerd kunnen worden. Hiermee zijn dan alle zes geplande locaties operationeel, wat moet zorgen voor een goede regionale spreiding. De meeste Twentenaren kunnen dan binnen 20 à 30 minuten bij een vaccinatielocatie zijn. Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen om zich te laten vaccineren zijn vrij om te kiezen waar ze hun vaccinatie halen, mits er uiteraard prikmomenten beschikbaar zijn. Mensen die wat mobieler zijn of beschikking hebben over vervoer kunnen dan ook kiezen om geprikt te worden buiten hun gemeente, waardoor ze wellicht sneller aan de beurt zijn.

Wanneer aan de beurt?
De grote vraag bij veel lezers is uiteraard nog steeds wanneer zij persoonlijk aan de beurt zijn. Helaas zijn er ook nu nog weinig concrete schattingen te geven. Dit is immers sterk afhankelijk van het soort vaccins en de hoeveelheid die beschikbaar is, evenals andere factoren waar weinig invloed op is. Zo werd het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin deze week weer hervat nadat dit even stil lag vanwege aanvullend onderzoek. De GGD Twente verwacht deze achterstand volgende week volledig weggewerkt te hebben.