Afbeelding
Foto:

Vlaggen voor Stichting Borns Noaberschap en vrijheid

BORNE - Op 3 april en op 5 mei gaat de Bornse vrijheidsvlag uit. Op 3 april ter herdenking van het feit dat de gemeente 76 jaar geleden werd bevrijd en op 5 mei voor de landelijke Bevrijdingsdag.

Veel mensen in Borne, Hertme en Zenderen kochten vorig jaar al een vrijheidsvlag van Borne, Hertme of Zenderen, waarbij van de opbrengst een deel naar de Bornse zorghelden is gegaan. Ongeveer 500 mensen zijn al in het bezit van een Bornse vrijheidsvlag.

Borns Noaberschap
Stichting De 3 Kearls heeft voor dit jaar een nieuw doel gekoppeld aan de verkoop van de vrijheidsvlaggen. Iedereen die een vlag koopt, steunt hiermee de Stichting Borns Noaberschap. Deze stichting heeft tot doel de noodlijdende winkeliers en ondernemers in Borne, Hertme en Zenderen die door de lockdown in financiƫle problemen zijn gekomen, een kleine financiƫle ondersteuning te geven. Hoe mooi zou het zijn als door toedoen van de Stichting Borns Noaberschap aan het einde van de coronacrisis geconstateerd kan worden dat alle bedrijven in de gemeente overeind zijn gebleven. Van iedere verkochte vlag wordt 25% van de opbrengst gedoneerd aan de Stichting Borns Noaberschap. Hiermee steunt Stichting De 3 Kearls het doel om de noodlijdende ondernemers in de gemeente Borne door de crisis te helpen. De vlaggen zijn tot 5 mei verkrijgbaar bij Made by Josje, Plus Huls v/d Nieuwboer en Plus Wallerbosch.