Afbeelding
Foto:

Gedichten op de muur in het mooie stadshart van Hengelo

Door Martin Meijerink
HENGELO - In hartje stad tegenover de Lambertusbasiliek in Hengelo staat de kiosk De Muur. Om de kiosk kun je heen, maar niet zomaar, want uw blik wordt gevangen door het geschrift van de de kunstzinnige vrijheid van een creatieve Hengelose geest.

Om de drie maanden verschijnt op de wand van de kiosk een gedicht van een Hengelose dichter. Een cultureel mini-project dat bij de bevolking van de metaalstad en de mensen die Hengelo bezoeken aanslaat. Het initiatief werd destijds genomen door Marijke Agterbosch, de creatieve vrouw die Hengelo kleurde en opfleurde en nog steeds doet. Als Stadsdichter en Nachtburgemeester heeft Marijke haar bijdragen geleverd. Door haar eigen staalborstel over de kunst en de gekleurde cultuur van de de Metaalstad te halen heeft ze haar bijdragen aan de bevolking en de stad op een voortreffelijke wijze gepresenteerd.

Volgende dichter
Nu presenteert ze de vierde Hengelose dichter Lowie Gillissen (72), niet te verwarren met de Stadsdichter Hengelo waar momenteel weinig tot niets van wordt vernomen. "Sta even stil", en dat doe ik. Donderdagmiddag 25 maart om 16.00 uur zal het vierde gedicht op De Muur worden gepresenteerd. In de eerstvolgende Hartkrant laten wij u kennis maken met de dichter en zijn gedicht.