Afbeelding
Foto:

Geslaagde lancering
online Slingerbeurs

HENGELO - We leven in een uitdagende tijd; veel ondernemers en organisaties hebben het door de lopende crisis erg moeilijk. Daarom is het oh zo hartverwarmend dat er juist in deze tijd ook zo veel aanmeldingen zijn gekomen voor de online slingerbeurs. Deze ging op 12 maart van start.

De Slingerbeurs, voor wie er niet mee bekend is, is normaliter een fysiek evenement waar ondernemers en (vrijwilligers)organisaties elkaar ontmoeten om te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Voor organisaties is het een mooie manier om hun doelen te realiseren en wensen in de brede zin in vervulling te laten gaan. Voor ondernemers draagt het bij aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iets terugdoen voor de lokale gemeenschap is één van de mooiste dingen die er is. Uiteraard zijn fysieke bijeenkomsten nu niet mogelijk, waarop het idee ontstond om de beurs dan maar online te houden, door middel van een online platform.

Veel deelname
Het team van de Slinger was verrast door het aantal aanmeldingen voor vraag en aanbod bij het online gaan van www.slingerbeurs.nl. Vooraf hadden zich 51 vragers en aanbieders gemeld, aan het eind van de middag stond de teller op 136. De komende tijd gaat het team van de Slinger hard aan de slag om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Vragers en aanbieders worden met elkaar in contact gebracht om samen afspraken vast te leggen. Via de social media houden ze iedereen op de hoogte van de matches die hieruit ontstaan en de impact ervan. "Wel raar om aan de zijlijn te hebben gestaan, de live Slingerbeurs heeft toch wel onze voorkeur. Dan ervaar je het enthousiasme en beleef je het echt mee. Maar we zijn heel blij dat we in deze bizarre tijd de online Slingerbeurs konden organiseren", aldus Lidy Noorman.

Doe mee!
Niet alleen vrijdag 12 maart konden matches gemaakt worden. Het hele jaar door kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen op www.slingerbeurs.nl. Ook Hengelose MKB-ondernemers en ZZP-ers hebben dit jaar de mogelijkheid om hun hulpvraag en/of hulpaanbod voor collega-ondernemers op de online Slingerbeurs te plaatsen.