Afbeelding
Foto:

Vacature: Cliëntondersteuner

TWENTE - Zorgbelang Overijssel is op zoek naar versterking van het team. Zij zijn per direct op zoek naar een cliëntondersteuner die mensen met vragen en klachten op het gebied van de langdurige zorg of het sociaal domein van de gemeenten ondersteunt.


Zorgbelang Overijssel zoekt iemand die onder andere de cliënt helpt bij het helder formuleren en het stellen van de juiste vragen. Een belangrijke taak van de cliëntondersteuner is verder het adviseren bij het vinden van de weg in de langdurige zorg en sociaal domein en cliënt en relaties voorbereiden op het gesprek met de zorgaanbieder over de invulling van de zorg. Ook bemiddelt de ondersteuner indien zich knelpunten in de zorg voordoen of helpt bij formele klacht-, bezwaar-, of beroepsprocedure. Het belang van cliënten staat altijd voorop. Een cliëntondersteuner mag daarom niet werkzaam zijn bij een zorgaanbieder of een gemeente in Overijssel.

Gevraagd
Van de cliëntondersteuner wordt verwacht dat deze kennis van de Wlz, Wmo, Jeugdwet en Participatiewet heeft en het liefst ook van de verzekerde zorg. Ook moet minimaal een Hbo-opleiding met goed gevolg afgerond zijn. Het hebben van een auto en een rijbewijs is eveneens noodzakelijk in verband met inzet in heel Overijssel.
Wat bieden ze
Zorgbelang Overijssel biedt een dienstverband tot en met 31 december 2021, mogelijk met verlenging. Gezien de toename van het aantal cliënten behoort uitbreiding van het aantal uren ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van ervaring is het salaris conform schaal 8 van de CAO Sociaal Werk.

Solliciteren
Motivatie en cv kunnen tot en met maandag 22 maart 2021 gemaild worden naar j.feenstra@zorgbelang-overijssel.nl. Meer weten over de functie of over werken bij Zorgbelang Overijssel? Bel met Paula Woudsma: 06 39739413. Gesprekken zijn op 25 maart. Een Verklaring Omtrent Gedrag is vereist.