Lucie Horsch
Lucie Horsch Foto:

Online concert Delden Klassiek

DELDEN - Met een concert op zondag 21 maart om 16.00 uur gaat Stichting Delden Klassiek weer van start na een periode van inactiviteit vanwege corona. Bariton Raoul Steffani en pianiste Lucie Horsch geven in de Oude Blasiuskerk een recital met liederen van onder andere Ludwig van Beethoven, Edvard Grieg en Agathe Backer-Grøndahl.

Vanwege corona is het een concert zonder publiek. Toch kunnen muziekliefhebbers het concert wereldwijd, thuis of waar dan ook, gratis bekijken en beluisteren in een uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit. Bij wijze van experiment gaat Delden Klassiek het concert streamen. De stream is voorzien van Nederlandse ondertitels. Tot een week na het concert blijft het concert als stream beschikbaar. Heel bijzonder is dat Raoul Steffani en Lucie Horsch hebben toegezegd dat zij ook voor dit optreden zonder publiek naar Delden komen.

Duo Steffani en Horsch
De Nederlandse bariton Raoul Steffani is een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. In afgelopen jaren won hij onder meer de publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award, ook won hij de Grachtenfestival Prijs. Lucie Horsch is in de eerste plaats bekend als blokfluitiste, waarbij zij onlangs de prestigieuze Nederlands Muziekprijs ontving. Minder bekend is dat zij ook op hoog niveau piano speelt. Het succesvolle debuut van deze musici als duo vond eind vorig jaar plaats in een lege Stadsgehoorzaal in Leiden en was live te horen op NPO Radio 4.

Hoog niveau
Stichting Delden Klassiek organiseert klassieke concerten op hoog niveau op drie bijzondere locaties in en rond Delden. Het hoofdpodium van Delden Klassiek is de 15-eeuwse Oude Blasiuskerk in hartje Delden. Daarnaast zijn er ieder seizoen enkele concerten in Kasteel Twickel en in Hoeve De Haar op het landgoed Twickel. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.deldenklassiek.nl.

Raoul Steffani