Afbeelding
Foto:

Hengelo op zwart tijdens Earth Hour

HENGELO - Op zaterdagavond 27 maart om 20.30 uur dooft Hengelo de lichten in de gemeente tijdens het wereldwijde Earth Hour.

Dit jaar worden ongeveer 4.000 lichtpunten in Hengelo en Beckum een uur uitgezet. Het doel van dit jaarlijkse evenement is om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en daardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. In Hengelo gaat een groot deel van de straatverlichting uit, mogelijk door het slimme systeem van verlichting. In de binnenstad zal de Lambertusbasiliek in groen uitgelicht worden. Het Wereld Natuur Fonds roept inwoners, maar ook het bedrijfsleven op om mee te doen met dit jaarlijkse evenement door verlichting en andere elektrische apparatuur uit te zetten. En natuurlijk gebeurt dat niet alleen in Hengelo; miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen mee en doen tijdens Earth Hour het licht uit om aandacht te vragen voor de planeet.

Online
Er zijn dit jaar geen fysieke activiteiten gepland rond Earth Hour. Wel hebben de gemeente en het digitale platform 'Hengelo helemaal stil?' de handen ineen geslagen om online aandacht te besteden aan Earth Hour. Dat gebeurt in de periode voorafgaand aan het evenement. 'Hengelo helemaal stil?' gaat op zoek naar de duurzame initiatieven in de gemeente Hengelo en kijkt hoe Hengelo zich voorbereidt op een duurzame toekomst. Tijs Jagers van 'Hengelo helemaal stil?' gaat met zijn camera op zoek naar deze antwoorden. Deze vlogs zijn te zien op Facebook en Instagram van 'Hengelo helemaal stil?'.