Afbeelding
Foto: Shutterstock

Landelijke Opschoondag

HENGELO - Op zaterdag 20 maart 2021 slaan we in Nederland de handen ineen tijdens de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan overal in het land mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen in de eigen wijk of buurt. Ook Hengelo doet mee!

Vanwege corona is de actie veel individueler dan voorheen. Meedoen blijft gelukkig heel eenvoudig. Een paar stevige schoenen, handschoenen en een afvalzakje. Zo maak je van je ommetje een opschoon-ommetje én draag je een steentje bij aan een schone wijk. Als iedereen een uurtje zijn handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner!

Zwerfafval
Veel mensen storen zich aan zwerfafval. Het geeft een rommelig straatbeeld, het trekt ongedierte aan en het kan de bodem vervuilen. Om hier extra aandacht voor te vragen, is de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen. Jaarlijks organiseren inwoners op de Opschoondag leuke en nuttige opschoonacties om samen de buurt of straat schoon te maken. Zo ook in Hengelo. In verband met de maatregelen rondom corona ziet de Opschoondag er dit jaar wel wat anders uit. Iets minder samen, want de gezondheid van jezelf en die van anderen staat natuurlijk voorop. Maar een combinatie van alle individuele acties kan toch veel opleveren! Want iedereen kan tijdens zijn of haar ommetje helpen. Én dat kan trouwens ook het hele jaar door!

Meedoen?
Dat is heel eenvoudig. Maak een ommetje door de wijk en ruim het afval dat je op straat tegenkomt netjes op. Als het nodig is, ondersteunt de gemeente deze initiatieven, bijvoorbeeld door het uitlenen van hesjes, knijpers of het afvoeren van het afval. Vragen? Bel met 14 074 of mail naar gemeente@hengelo.nl. Met het schoonhouden van Hengelo kun je ook leuke prijzen winnen. Deel op social media een ‘opschoonfoto' en gebruik de hashtag #verliefdopHengelo. Onder de Hengelose deelnemers worden een aantal tegoedbonnen verloot.