Afbeelding
Foto: David Stassen

Gratis livestream voor Hengelose jongeren

HENGELO - Corona zet het leven van ons allen op de kop. Ook het leven van de jongeren is even ‘on hold’ gezet. Vanzelfsprekende onderdelen zoals naar school gaan, het zien en spreken van vrienden en het sporten gaan niet door.


Vanuit deze groep komen zorgelijke berichten binnen waarbij eenzaamheid overheerst. De gemeente Hengelo organiseert daarom in samenwerking met Metropool en Jelmex een livestream op zaterdag 13 maart, met een mix van jong hiphop talent en EDM (dance). De livestream begint om 20.30 en eindigt om 22.30 uur.

Vanuit eigen woonkamer
Verschillende artiesten gaan ervoor zorgen dat jongeren vanuit hun eigen huis een leuke avond kunnen beleven, ook al is het anders dan anders. Met deze livestream wordt gehoopt jongeren toch op te kunnen beuren in deze lastige tijd. Jeugd wethouder Claudio Bruggink is blij met deze livestream. ‘Voor de jongeren is het een lastige tijd. Met deze livestream hopen we toch een leuke avond te kunnen bieden aan de jeugd. Door de avondklok en omdat de horeca dicht is, wordt het steeds lastiger om ontspanning te vinden. Deze maatregelen zijn nodig om het coronavirus onder controle te krijgen, maar betekenen ook écht wat voor jonge mensen. Super dat het gelukt is om deze livestream aan te bieden, met artiesten die bekend zijn onder jongeren. Hopelijk geeft dit een oppepper die erg nodig is onder de jeugd.’

Samenwerking
De livestream wordt aangeboden vanuit de gemeente Hengelo en is tot stand gekomen in samenwerking met Metropool en Jelmex. Jelmer Boensma (13), beter bekend als Jelmex (DJ), snapt als geen ander hoe het voor de jongeren is. "Het is een lastige tijd. Normaal zou je leuke dingen met elkaar doen, maar dat zit er nu niet in. Ik heb al meerdere livestreams georganiseerd en daar haal ik veel plezier uit. Ik heb daarom ook super veel zin in de livestream van 13 maart. Dit wordt een hele vette avond met hele toffe artiesten.' De gratis livestream duurt van 20.30 tot 22.30 uur en is te bekijken op www.hengelo.nl/livestream.