Online avond met Bart Chabot

TWENTE - Op maandag 8 maart organiseren de Bibliotheken van Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal en Enschede een literaire avond via videobelprogramma Zoom. Schrijver en tv-persoonlijkheid Bart Chabot is te gast.


Bart Chabot is bij menigeen bekend als schrijver of van televisie. Zo was hij biograaf van Herman Brood, was hij te zien als deelnemer van het televisieprogramma De Slimste Mens en is hij een vaste deelnemer van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Chabot is meer dan alleen dichter, schrijver of een gezicht op televisie.

Interview
Tijdens de literaire avond wordt hij geïnterviewd door Tubantiajournalist Marjon Kok over zijn nieuwste boek Mijn vaders hand. In het boek beschrijft Chabot de zoektocht naar zichzelf, nadat hij in 2018 voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt en de dood in de ogen kijkt. Hij graaft in zijn verleden en beschrijft dat op zijn eigen nuchtere wijze en met humor in Mijn vaders hand. Na het interview door Marjon Kok is er gelegenheid voor de deelnemers om zelf vragen te stellen aan Bart Chabot.

Aanmelden
Het interview op 8 maart van 20.00 tot 21.00 uur is gratis online te volgen via Zoom. Om deel te kunnen nemen is een telefoon, laptop of computer met camera en microfoon nodig. Ook een goede internetverbinding is onontbeerlijk. Aanmelden is wel verplicht en kan uiterlijk 7 maart via de website van de Bibliotheek. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt op maandag 8 maart de Zoomlink en inloggegevens voor de literaire avond toegestuurd.