Afbeelding
Foto:

Gezellige JPT Winterspelen

HENGELO - Het veld van het Twentebad ligt er nog verlaten bij. Het is 12.00 uur 's middags en de vrijwilligers van JPT zijn de onderdelen van de winterspelen aan het klaarzetten. Skiƫn, ijsschots worstelen, slalommen met een tennisbal en hockeystick, ijsschots springen, een meer oversteken en ijsberg schuiven. Alle activiteiten hebben een winters jasje gekregen.

Dan worden de deelnemers opgevangen op de parkeerplaats en op een lijst geregistreerd. Ze worden in vaste teams verdeeld, alles zo coronaproof mogelijk. Omdat corona altijd zorgt voor een aantal last-minute afmeldingen, worden de teams ter plekke samengesteld: kinderen tot en met 8 jaar en kinderen 9 tot 17 jaar. Er mogen maar weinig volwassenen aanwezig zijn, dus Martin en Rita, geassisteerd door de 17-jarige Laurens begeleiden de jongste groepen. Het draaisysteem is thuis na lang broeden bedacht, waarbij ieder team wel iedere activiteit tegenkomt, maar de jongere en oudere teams gescheiden blijven. De afstanden en regels wisselen een beetje, afhankelijk of een jonge of oudere groep de activiteit uitvoert. De kinderen kijken hun ogen uit, want wie heeft al eens met vier man tegelijk op houten planken (= schaatsen) gestaan, die je alleen met heel goed samenwerken in beweging krijgt? En wat dacht je van als team een veld oversteken, waarbij het volgende blokje van achteren moet worden aangegeven, terwijl jij met je schoenmaat 45 met 2 voeten op 1 houten blokje moet blijven staan? Er afvallen betekent terug naar af, dus opperste concentratie graag. Ondertussen wordt op de grote ijsschots (een cirkel van een groot dik touw) hard geworsteld om het lid van het andere team eruit te krijgen. De tijd vliegt en na afloop bleek bij de meesten het spel duidelijk om de winst te gaan. Zo hebben de deelnemers zonder het te weten na afloop een traject afgelegd, dat voldeed aan de ASM (Athletic Skills Model) basisbewegingen.

Actief blijven
Dat JPT staat voor Judo Promotion Twente is al maanden niet te merken. Wel zijn ze bijna dagelijks buiten actief met de judoka's, waarvan ze er inmiddels bijna 130 wekelijks in beweging hebben. Wil je ook een keer meedoen met deze gezellige, sportieve buitenlessen? Meld je dan snel aan via trainers@judopromotion.nl