Afbeelding
Foto:

125-jarig jubileum voor muziekvereniging Armonia

HENGELO - In 1896 is Muziekvereniging Armonia opgericht door Stork. Dat betekent dat de vereniging dit jaar 125 jaar bestaat! Ondanks de huidige coronasituatie is de vereniging vastberaden om, met al haar leden, deze prachtige mijlpaal feestelijk te vieren.


In 1896 besluit de directie van Stork dat bij het nieuw geopende Vereenigingsgebouw een orkest mooi zou passen. En zo werd muziekvereniging Armonia geboren. Nu, 125 jaar later, is Armonia nog steeds een bloeiende vereniging, met intussen vijf orkesten, vele prachtige muziektheaterproducties op haar naam en is zij een thuis voor niet alleen de huidige leden, maar ook voor vele oud-leden, die door middel van het meespelen in eerst de leerling-orkesten, dan het jeugdorkest en studentenorkest en uiteindelijk het volwassenenorkest praktisch zijn opgegroeid met de klanken van Armonia’s muziek.

Alternatieve planning
Uiteraard zorgt het coronavirus ervoor dat veel van de plannen voor dit lustrum, die eerder waren gesmeed op basis van veel leuke en verrassende ideeën van de leden zelf, dit jaar niet door kunnen gaan. Dat betekent echter niet dat het jubileum niet gevierd zal worden! Er is een alternatieve planning gemaakt, waarbij de nadruk ligt op verbinding en talentontwikkeling met en van de leden. Denk hierbij aan online workshops voor de leden en ouders over dirigeren en componeren. Ook zijn repetitieweekenden voor de jeugdorkesten gepland en hoopt het TJHO (Twents Jeugd Harmonie Orkest) later dit jaar op reis te kunnen gaan in eigen land en dan een mooi filmproject neer te zetten. Er zal een jubileummagazine worden uitgebracht en aan het einde van het jaar hoopt Armonia het jaar feestelijk af te kunnen sluiten met een spetterend galaconcert.