Afbeelding
Foto:

Dierenambulance zoekt vrijwilligers en sponsoren

HENGELO - Een gebroken vleugel, een verwaarloosd dier, Dierenambulance Zorgteam Twente ziet het allemaal. Of het nou om een huisdier gaat of om een wild dier, ze gaan erop af in Hengelo.


Naast het helpen en verzorgen van een dier kan een vrijwilliger ook in situaties terecht komen waarin een dier er zo slecht aan toe is dat er geen andere mogelijkheid is dan het dier in te laten slapen. Dankzij de dierenambulance kunnen dieren in nood goed behandeld en verzorgd worden.

Veelzijdig
Werken bij de dierenambulance is dankbaar werk. Je helpt dieren in nood, maar je brengt ook gevonden dieren terug naar hun baasje. Als vrijwilliger heb je meerdere taken. Tijdens een shift neem je de telefoon op, vraag je naar de situatie en ga je met een collega op pad. Je helpt de dieren en brengt ze naar de dierenarts als verdere behandelingen nodig zijn. Als je als vrijwilliger te werk wil gaan kun je een cursus volgen, bijvoorbeeld een EHBO-cursus. Deze wordt aangeboden door Dierenambulance Zorgteam Twente. Een opleiding is niet nodig, ervaring doe je op in de praktijk.

Tekorten
Bij de dierenambulance hebben ze een flink tekort aan vrijwilligers. "Wij hebben nu ongeveer 20 vrijwilligers, maar eigenlijk hebben we er het liefst 25 tot 30", aldus Miranda, coördinator van de dierenambulance. Het is financieel niet altijd makkelijk bij de dierenambulance. "Op dit moment hebben wij geen sponsoren. Deze zijn moeilijk te vinden, vooral in deze crisistijd", vertelt Miranda. Ook is het krijgen van donaties niet vanzelfsprekend. Elke donatie is welkom zodat ieder dier geholpen kan worden! Dierenambulance Zorgteam Twente zet zich ook in voor mensen die niet met een dier kunnen wandelen door de coronacrisis of andere omstandigheden. Hiervoor stellen ze dieren beschikbaar. Bij belangstelling kun je contact opnemen via de site.

Meer informatie
Voor meer informatie over Dierenambulance Zorgteam Twente ga je naar http://www.huisvoordieren.nl/hengelo/. Contact opnemen kan telefonisch via 074-8800100 of door een e-mail te sturen naar info@huisvoordieren.nl. De dierenambulance steunen kan door een bedrag over te maken op IBAN NL39INGB0008067875 of via http://www.huisvoordieren.nl/donaties/.