Klimaatmars door GroenLinks in Hof

HOF VAN TWENTE - Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De klimaatcrisis is een belangrijk thema. Wat GroenLinks betreft is het nu tijd om het roer om te gooien. De keuzes die wij nu maken hebben gevolgen voor de hele wereld. Helaas zijn het de mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting die uiteindelijk het hardst worden getroffen.

Ook Twente is de afgelopen jaren getroffen door hitte en extreme droogte met grote watertekorten als gevolg. Het kan anders, maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet vanzelf. Er wordt door de overheid nog regelmatig voor vervuilende bedrijven gekozen. De groene alternatieven worden te weinig omarmd. Daarom zal men drie dagen voor de verkiezingen - als onderdeel van de Klimaatmars 2021 - door heel Nederland de straat op gaan. In Twente komt de Twentse Klimaatcoalitie op 14 maart in actie. Deze coalitie laat haar stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woning voor iedereen, in Nederland en daarbuiten. Om de aarde in de toekomst leefbaar te houden is verduurzaming noodzakelijk. Ook in Hof van Twente gebeuren al veel dingen om in te spelen op de wens om duurzamer te leven en werken.

Meer informatie
GroenLinks Hof van Twente wil diegenen die geïnteresseerd zijn in deze actie graag op de hoogte houden. Stuur hiervoor een mail naar glhofvantwente@gmail.com.