Afbeelding
Foto:

Kalender voor bewoners Klein Driene / De noork

HENGELO - In de periode van de wederopbouw van Hengelo waren het de woningbouwverenigingen St Joseph en Ons Belang, die zorg hebben gedragen voor betaalbare huurwoningen in de wijk Klein Driene / De Noork. Momenteel heeft Welbions zorg en aandacht voor de woningen en haar bewoners in deze wijken.

Een groot onderhoud- en renovatieplan heeft de afgelopen jaren in de wijk plaatsgevonden. Het vormen van klankbordgroepen heeft mede geresulteerd in een constructief bewonersoverleg BOL. Het 20-jarig bestaan van BOL zou in 2020 worden gevierd, maar vanwege de coronauitbraak werden alle feestelijke activiteiten afgezegd. Er werd gezocht naar een zinvolle besteding van het wijkbudget waar alle gezinnen in de wijk van mee zouden profiteren

Verjaardagskalender
Dat heeft geresulteerd in een verjaardagscadeautje voor alle gezinnen in de wijk. Een tijdloze verjaardagskalender met fotobeelden van Klein Driene – De Noork door de jaren heen. Afgelopen maandag werd op corona-afstand de verjaardagskalender gepresenteerd en het eerste exemplaar aangeboden aan het bestuur van Welbions. Fotograaf Hans Beerens kon als vrijwilliger van Museum Hengelo putten uit het archief van Museum Hengelo. Hans maakte zelf nog twee actuele foto's. Ook de uitreiking van de kalender werd door Studio Beerens vastgelegd. Waar af te halen? De kalender is af te halen op het kantoor van de wijkbeheerder aan de J. Haydnlaan 39 op de woensdagmiddagen tussen 15.00 en 16.00 uur. Momenteel is in verband met corona het beheerderskantoor gesloten.

Foto: Bernadette Pot (BOL) overhandigt de kalender aan het bestuur van Welbions

Foto: Studio Beerens

Tekst: Martin Meijerink