Afbeelding
Foto: David Stassen

Kunstcommissie zoekt leden

HENGELO - De gemeente is op zoek naar vier leden voor de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving. Deze adviseert het college van Burgemeester en Wethouders over onder meer de gemeentelijke subsidieregeling, het kunstbeleid en kunstopdrachten.

De commissie kampt momenteel met een niet onaanzienlijke onderbezetting. Deze bestaat uit maximaal zes leden, maar op dit moment zijn er slechts twee beeldend kunstenaars die zitting nemen. De commissie wil dus graag vier extra leden. Hierbij moet dan ten minste één lid met een kunsthistorische achtergrond en één lid werkzaam bij een kunstinstelling buiten Hengelo zitten. Naast Hengelose deskundigen zijn ook deskundigen uit de regio welkom om zich aan te melden.
Profiel
Men zoekt mensen met een ruime kennis van de ontwikkelingen van hedendaagse kunst en vormgeving, in het bijzonder die van Hengelo. Verder is een ruime kennis en ervaring met opdrachtverstrekking voor kunst in de openbare ruimte nodig. Een achtergrond als conservator of in het adviseren van overheden en kennis met de gemeentelijke overheid zijn ook wenselijk. De commissie komt zo'n zes keer per jaar bijeen en leden ontvangen een vergoeding.

Sollicitatie
U kunt uw motivatiebrief met cv vóór 14 februari 2021 sturen naar de gemeente Hengelo, t.a.v. Sarah Medas, afdeling Beleid, postbus 18, 7550 AA Hengelo, of mailen naar gemeente@hengelo.nl, met als onderwerp ‘Sollicitatie Adviescommissie BKV'. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Sarah Medas via telefoon 14 074 of e-mail s.medas@hengelo.nl.