Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Deurningerstraat op de
schop voor laatste fase

HENGELO - In 2016 en 2017 kreeg het eerste deel van de Deurningerstraat al een nieuwe inrichting. Momenteel zijn de voorbereidingen bezig voor de laatste fase. Het gaat om het gedeelte vanaf de rotonde met de Sloetsweg tot aan de aansluiting op de Oldenzaalsestraat. Verkeer zal vanaf halverwege februari meer gaan merken van verkeershinder. De aannemer Heijmans Infra verwacht in oktober alle werkzaamheden te hebben afgerond.

In lijn met andere Hengelose invalswegen worden langs een groot deel van de Deurningerstraat vrijliggende fietspaden aangelegd. Niet overal is genoeg ruimte voor deze paden, het gedeelte tussen M.A. de Ruyterstraat en Dr. Schaepmanstraat krijgt fietssuggestiestroken. Uitgangspunt voor de aanpassingen is het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming.

Vernieuwen riolering
Tijdens de werkzaamheden wordt het riool gerenoveerd of vervangen. Bovendien wordt er een extra buis aangelegd voor de afvoer van regenwater naar de Tichelwerkvijver (achter het Avilacollege). Het regenwater wordt op die manier gescheiden van het huishoudelijk afvalwater (het zogenaamde afkoppelen van regenwater). Bewoners kunnen meehelpen bij het verminderen van wateroverlast door het water van hun perceel vast te houden in de tuin of het regenwater van het dak af te voeren via het nieuwe regenwaterriool. Daarover gaat de aannemer met bewoners in gesprek. Ook de groenstructuur wordt versterkt. De huidige bomen worden gekapt, daarvoor komen later 14 esdoorns in de plaats. In de grond wordt een systeem aangelegd waarmee regenwater langer wordt vastgehouden om de bomen van water te voorzien.

Fasering werkzaamheden
De herinrichting zal in fases worden uitgevoerd. Op 22 januari begon de kap van de bomen. Siers - aannemer namens Vitens en Enexis - is op 25 januari gestart met het vervangen van gas- en waterleidingen. Het verkeer ondervindt daar betrekkelijk weinig hinder van. Heijmans start halverwege februari met de overige werkzaamheden. Vanaf dat moment zijn er omleidingsroutes. De werkzaamheden starten aan de noordkant (bij de rotonde). De gehele planning is te vinden via www.hengelo.nl/deurningerstraat.