Afbeelding
Foto:

Het Twickel College Delden houdt een virtueel open huis

DELDEN - Ook dit jaar houdt Twickel College Delden haar jaarlijkse Open Huis. Het evenement is vanwege de lockdown verplaatst van 26 januari naar dinsdag 9 februari. Helaas kan de school leerlingen van groep 8 en hun ouders niet fysiek ontvangen in het gebouw aan de Schoppenstede 19 in Delden. Er wordt een virtueel alternatief georganiseerd. Houd de website van de school de komende tijd in de gaten om op de hoogte te blijven over de precieze invulling.


Twickel College Delden is een brede onderbouwschool, onderdeel van de Scholengroep Carmel Hengelo, met alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat in klas 1 en 2 alle niveaus van het vmbo, havo en atheneum worden aangeboden.

Onderwijsvormen
Leerlingen kunnen vanaf nu kiezen tussen twee onderwijsvormen: regulier en Route 10-14. De school biedt ten eerste de bekende, reguliere onderwijsvorm waarbij leerlingen les krijgen in de zogenaamde ‘dakpanklassen’ met twee niveaus, bijvoorbeeld vmbo-tl/havo of havo/vwo. Daarnaast bestaat er met ingang van volgend schooljaar ook Route 10-14. Deze vorm is een samenwerking met IKC Magenta, waarbij die niveau-indeling voor klassen wordt losgelaten en leerlingen vanuit een compleet gemengde stamgroep een onderwijsprogramma op maat volgen op hun eigen niveau. Deze organisatievorm biedt veel flexibiliteit en ruimte voor leerlingen om door te groeien in niveau. Leerlingen kunnen per vak uitdaging krijgen waar dat past, ongeacht hun instroomniveau. In tegenstelling tot de dakpanklassen wordt meteen bij aanvang van het schooljaar gekeken voor welke vakken uitdaging aangeboden wordt. Leerlingen werken zo op in hun eigen tempo, op basis van hun persoonlijke interesse en niveau. Route 10-14 zorgt er bovendien voor dat de overgang van basisschool naar middelbare school zodanig verloopt dat de leerling zich prettiger en zekerder voelt. Deze nieuwe route is toegankelijk voor leerlingen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen.

Kleinschalig
In vergelijking met de meeste scholen voor voortgezet onderwijs is dit een kleine school: er zijn momenteel ongeveer 180 leerlingen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerlingen en personeel elkaar goed kennen en dat de lijnen kort zijn. Het geeft meer ruimte voor individuele aandacht, de betrokkenheid is groot en de communicatie op school en met ouders/verzorgers verloopt zeer snel.

Virtuele tour
Vanwege de coronamaatregelen kunnen de fysieke activiteiten, zoals meespeellessen muziek, het uitvoeren van proefjes bij natuurkunde en de sportinstuif in de gymzaal helaas niet doorgaan. Een virtuele tour en informatie zijn beschikbaar via de website. Zo wil de school ondanks de beperkingen toch een inkijkje geven in haar brede onderwijsaanbod. Om op de hoogte te blijven van de laatste informatie ga je naar: www.twickelcollegedelden.nl.