Afbeelding
Foto:

Mijn God, wat gebeurt er toch veel in een jaar! Dit is vast voor iedereen herkenbaar. Ik besef het soms niet, omdat ik gewend ben om door te gaan. Nou moet ik zeggen dat ik sinds maanden stil sta bij het moment, waarin ik mij afvraag: wanneer zal het voor mij zo ver zijn?


Het leven is niet altijd even gemakkelijk. Waarom zou ik nog zo lang mee lopen als het me toch niet meer dient? Ik staar me soms blind op die zogenaamde vrienden en vriendschappen waarbij ik dacht dat het echt was. Terugblikkend zie ik dat er een aantal ‘vrienden’ die geen echte vrienden bleken te zijn, toch sporen hebben nagelaten. Daarom heb ik bewust van sommige mensen zelf, en heel bewust afstand genomen. Soms moet je dat doen om jezelf te beschermen.


Mensen kunnen soms helemaal vast zitten in het “drama” van hun leven en beseffen niet dat zij niet de enigen zijn met problemen. Iedereen maakt zware dingen en zware tijden mee. Ook de voorzitter van de Veiligheidsregio Sander Schelberg worstelt met de vraag wat te doen. Hij is zeer bezorgd niet alleen voor zijn gezin en zich zelf maar bezorgd om ons allen. Het virus dat maar niet ophoudt onze samenleving te ontwrichten.


Wat mij betreft mag de avondklok worden ingesteld, en mogen er mobiliteitsbeperkingen worden opgelegd. Wij zijn in ons land erg ingesteld op onze vrijheden. Zeker mijn generatie die de oorlog hebben meegemaakt. Ik had ook graag met jullie 75 jaar Vrijheid uitbundig gevierd met leeftijdsgenoten die de oorlog ook hebben meegemaakt. We wilden nog graag in alle vrijheid de verhalen delen op het terras in de zon bij restaurant Nationaal, genietend van een droge witte. Het is er niet van gekomen. Ik wil niet somber gestemd raken, maar denk af en toe wel, zal het er nog wel van komen. Daarom wil ik de boodschap van de voorzitter van de Veiligheidsregio, uw burgervader Sander Schelberg, nog eens door heel Hengelo laten waaien.


Jong en oud: laten we ons houden aan de coronaregels, heb zorg en aandacht naar elkaar. Laat negatieve gedachten niet toe en blijf je houden aan de opgelegde regels. De besmettingsgraad in Twente loopt op. Al ben ik op leeftijd ik wil nog graag met velen van u, eigenlijk met u allen de echte vrijheid vieren en beleven.


Kaatjeknip 13 januari 2021

Reactie: knipkaatje@gmail.com