Afbeelding
Foto:

Indrukwekkend speurwerk Hengelose BeestenBenders

HENGELO - Dat de BeestenBenders goede speurneuzen zijn, dat hebben ze al meer dan eens laten zien. Tijdens de wel heel lange vakantie zochten leden van de BeestenBende in Hengelo naar zwerfafval én gingen ze op zoek naar de speciale BeestenBende Schat die verstopt was ergens in de stad.

Ze hadden de hele vakantie de tijd om te ontdekken waar toch die speciale poster met vertaalsleutel te vinden was (antwoord: bij het Gemeentehuis). En ze wisten de code met succes te kraken! Zo haalden de kinderen niet alleen veel zwerfafval op, maar ook een flinke buit voor zichzelf. Alle deelnemers ontvangen in deze weken een speciaal presentje!

Over de Bende
De BeestenBende is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In heel Nederland zijn er teams actief voor dit project voor leefbaarheid in de buurt. Al meer dan 14.000 kinderen zijn in de loop van jaren lid geworden van deze gratis club. De leden gaan samen aan de slag om de buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval een keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op, in opvallende outfit, gewapend met knijpers. Dit gebeurt onder toezicht van ten minste één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de leden van BeestenBende in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee. Zie voor meer informatie de website: www.mijnbeestenbende.nl