Deldenerstraat voor de werkzaamheden
Deldenerstraat voor de werkzaamheden

Deldenerstraat weer open, tweede fase bijna afgerond

HENGELO - Dit jaar startte aannemer NTP op 18 mei met de complete herinrichting van de Deldenerstraat tussen de Geerdinksweg en de Tuindorpstraat. Sinds 18 december is de weg weer opengesteld.

De werkzaamheden zijn op dit moment nog niet helemaal afgerond. Het aanbrengen van de laatste deklaag - een speciale geluidsreducerende laag asfalt - is uitgesteld. Dit werk wordt waarschijnlijk in april 2021 uitgevoerd. Wethouder Gerard Gerrits: ''Belangrijk uitgangspunt van de herinrichting was het verbeteren van de verkeersveiligheid. Voor de vele fietsers zijn er nu vrij liggende fietspaden aangelegd. Die zijn een stuk veiliger en overzichtelijker. Ik ben blij dat deze belangrijke invalsweg weer open is.''

Vergroening
Bij de herinrichting is er ook vergroend. Langs de Deldenerstraat stonden 30 bomen, daar zijn inmiddels 48 nieuwe bomen voor teruggekomen. Daarnaast is in het bestaande vuilwaterriool, van bijna 74 jaar oud, een nieuwe binnenwand aangebracht. Naast het bestaande riool is een regenwaterriool aangelegd voor de afvoer van overtollig regenwater. De daken van woningen aan de weg zijn afgekoppeld, dat wil zeggen: het regenwater loopt niet meer rechtstreeks het vuilwaterriool in. Via de regenpijp stroomt het water nu naar speciale infiltratiekratten onder de grond voor bewatering van de bomen. Het overtollige water stroomt straks door het regenwaterriool naar de Berflobeek. De aansluiting op de Berflobeek wordt geregeld in de laatste fase van de werkzaamheden.

Afronding werkzaamheden
In januari rondt NTP de werkzaamheden voorlopig af. De asfaltering, die aangebracht moet worden bij minimaal 10 graden en droog weer, staat dus in april op de planning. Voor het aanbrengen van deze laag zal de weg nog een paar dagen worden afgesloten. Tot het zover is zal een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur gelden.
De werkzaamheden aan de Deldenerstraat zijn opgeknipt in drie fases. Na de afronding van fase 2 volgt in 2021 of 2022 het laatste gedeelte vanaf de kruising Tuindorpstraat tot aan de Langestraat, inclusief Mitchamplein en Marskant (tot Willemstraat). De voorbereidingen zijn al in gang gezet.