Afbeelding
Foto:

Een kerstgroet uit vroeger tijden

HENGELO - We hebben een bewogen jaar achter de rug. Daarom is het oh zo fijn om het jaar weer af te mogen sluiten met een bijzondere, traditionele kerstwens.

Naar goed gebruik bracht Marinus van Rooij onze redactie weer een bijzondere kerst- en nieuwjaarskaart om te delen met u als lezer. Marinus is bij u bekend van onze maandelijkse rubriek Uit het Verleden van Hengelo. Hierin belicht hij de geschiedenis van markante panden uit het verleden die ook nu nog herkenbaar zijn voor de Hengeloƫrs. Daarnaast verzorgt hij ook regelmatig lezingen over de brede geschiedenis van Hengelo, ondersteund met historisch fotomateriaal veelal uit eigen archief. De hiernaast afgedrukte kaart komt uit het jaar 1905, met foto's geschoten in Hengelo. Kaarten werkten in deze periode anders dan we nu gewend zijn. De afzender schreef zijn of haar korte boodschap op de voorkant en de achterkant van de kaart was uitsluitend ter adressering.

Fijne feestdagen
Namens Marinus van Rooij en de gehele redactie van Hart van Hengelo wensen wij u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021.