Afbeelding
Foto:

Bijzondere kerstboom gaat Hengelose wensen vervullen

HENGELO - Wat een mooi gezicht; de Wensboom die het Marktplein siert deze weken. Afgelopen week werd de boom officieel 'geopend' met het ontsteken van de lampjes door burgemeester Sander Schelberg en René, een cliënt van de JP van den Bent stichting.

De boom is bijzonder; zowel qua uitdossing als de gedachte erachter. Deze Wensboom werd versierd door cliënten van InteraktContour, Humanitas Onder Dak, Ambiq, Aveleijn, de JP van den Bent stichting en de Green Room.

Wensen indienen
Mensen kunnen een eigen wens in de boom hangen. Van praktisch tot filosofisch. De Rabobank Centraal Twente en WISH3 gaan samen met Stichting Centrummanagement Hengelo diverse wensen vervullen voor inwoners van Hengelo. Robin Geerdink, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente benadrukt het belang van samenwerking in de brede zin: "Ook leveren Hengelo Promotie, Wijkracht, Humanitas Onder Dak, Stichting Het Kerstdiner, de scholen en overige partners enthousiast hun bijdrage. En niet te vergeten de cliënten van de welzijnsinstellingen in Hengelo. Wat zijn ze druk geweest en wat hebben ze mooie creaties gemaakt. Fantastisch om met zoveel partijen dit te mogen doen voor Hengelo. Juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig.” Rob Berkhout, centrummanager SCH, vult aan: "Ook vanuit SCH zijn wij blij dat we wat extra's kunnen betekenen voor zowel de ondernemers als voor de inwoners van de gemeente Hengelo. De metershoge en prachtig versierde kerstboom vormt deze maand het warme middelpunt van Hengelo.”

Mooi project
Burgemeester Sander Schelberg: "Dit is een geweldig, hartverwarmend initiatief! Een initiatief dat letterlijk en figuurlijk licht en warmte in onze stad brengt in deze moeilijke tijd, waarin we elkaar zo moeten missen! Ruim 50 mensen, cliënten van verschillende Hengelose zorginstellingen, hebben meegeholpen om deze wensboom zo mooi te versieren. Ik had al deze kunstenaars natuurlijk heel graag hier bij de boom ontmoet. Helaas is dat niet mogelijk door corona. Mijn wens is dan ook dat ik deze groep straks, als dat weer veilig kan en mag, persoonlijk kan ontmoeten, om ze te bedanken."