Afbeelding
Foto:

Muziekvereniging Armonia brengt muzikale kerstgroet

HENGELO/BORNE - Ensembles van Muziekvereniging Armonia verspreiden deze weken de kerstsfeer, door optredens te verzorgen voor de bewoners van verschillende verpleeghuizen in Hengelo en Borne. Zo brengen zij toch een stukje sfeer en belevenis voor de bewoners in deze moeilijke tijden.

Het afgelopen jaar is voor vele verenigingen in Nederland bijzonder geweest en voor Muziekvereniging Armonia was dat niet anders. Er kon door de vijf orkesten die de vereniging rijk is vele maanden niet gerepeteerd worden. Gelukkig mocht dat de laatste maanden wel weer, in het verenigingsgebouw de Klankkast, op ruim 1,5 meter en met goede ventilatie. De jeugdorkesten onder de 18 jaar repeteren weer met het hele orkest, de orkesten met leden vanaf 18 jaar in kleine groepen. Het is voor iedereen fijn om samen weer muziek te kunnen maken.

Muzikale kerstgroet
Concerten kunnen echter helaas nog niet gegeven worden. Maar wat blijkt: met een ensemble van maximaal vier personen mag buiten gespeeld worden als het publiek binnen blijft! En zo ontstond het idee om in de weken voor kerst de bewoners van verpleeghuizen in Hengelo en Borne te verrassen met een muzikale kerstgroet. Vanuit het Armonia orkest zijn acht ensembles geformeerd die de afgelopen weken apart gerepeteerd hebben. Optredens worden verzorgd op verschillende momenten bij Het Borsthuis en het Hof in Hengelo, en bij het Dijkhuis in Borne. De eerste mini-concertjes hebben deze week al plaatsgevonden.

Leuk optreden
Voor de muzikanten is het enorm leuk om op deze manier weer een keer een klein optreden te mogen verzorgen en te zien hoe de bewoners meeklappen of -zingen, of gewoon stilletjes met een glimlach zitten te luisteren. Voor de bewoners van de verpleeghuizen is dit natuurlijk een erg leuke manier om in de kerstsfeer te komen. Want wat past er nou beter bij kerst dan het samen genieten van muziek?