Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Start EHBO-cursus
in het nieuwe jaar

HENGELO - Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt allemaal dagelijks. Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In januari start KNV EHBO Hengelo weer met een EHBO-cursus. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden.


De lessen en het examen vinden plaats in verenigingsgebouw "De Spil”. In deze cursus EHBO zijn reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen. De cursusavonden en het examen worden op veilige en verantwoorde wijze gehouden. Daarbij worden de coronarichtlijnen van de overheid strikt gevolgd. Bij binnenkomst is het registreren en het desinfecteren van de handen verplicht. Iedere cursist maakt gebruik van schone hulpmiddelen. Het leslokaal is voorzien van een gescheiden in- en uitgang. De groepsgrootte is beperkt en de lesruimte biedt voldoende gelegenheid om afstand tot elkaar te houden. Uiteraard blijven de deelnemers thuis bij gezondheidsklachten. Over het inhalen van lessen worden afspraken gemaakt. Indien men vanwege gezondheidsklachten niet kan deelnemen, wordt het cursusgeld terugbetaald. De cursus bestaat uit een gedeelte e-learning waarbij men alle theorie doorneemt. Begin januari krijgen de deelnemers toegang tot de online module. Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa acht à tien uur in beslag. Daarna volgen vijf praktijklessen om alle handelingen uitgebreid te oefenen. De eerste praktijkles is op woensdag 3 februari van 19.30 tot 21.30 uur. De overige avonden zijn op 10 en 17 februari en 10 en 17 maart. Het examen is op 24 maart.

Kosten
De cursus kost € 195,00. Dit is inclusief de e-learningmodule, het cursusboek, oefenverband en examenkosten. Veel zorgverzekeringen vergoeden de cursus (gedeeltelijk). Informeer even bij uw verzekeraar. Om u aan te melden neemt u contact op met coördinator Henriette via cursussen@ehbo-hengelo.nl of bel 074 - 7501533. Voor het complete aanbod cursussen gaat u naar ehbo-hengelo.nl.