Afbeelding
Foto:

Internationale dag voor mensen met een beperking

Door Martin Meijerink
HENGELO - Matijs Nijhuis was het gezicht van TV Oost en hij verstopte zijn handicap door het dragen van een huidkleurige spalk om zijn arm. Ook presentator en theatermaker Marc de Hond † verstopte destijds zijn handicap op TV. Afgelopen donderdag was in de ochtend Lucille Werner op de buis bij WNL. Ze hoopt na de verkiezingen in maart voor het CDA in de Tweede Kamer te komen.

Wil ze dit bereiken dan zal ze nog meer power moeten tonen en afspraken na moeten komen. Want in 2018 liet ze ook al van zich horen toen ze vroeg om meer aandacht voor mensen met een of meerdere beperkingen. Zichtbaar maken en zichtbaar houden ook op TV, in woord en geschrift dat moet de opdracht blijven. In uw stad Hengelo woont een medeburger, Eric Hochstenbach, die niet schroomt om aandacht te geven en aandacht te vragen voor zichzelf en zijn lotgenoten in zijn stad Hengelo.

Aandacht vragen
Afgelopen donderdag 3 december was het de Internationale dag voor de medeburgers met een beperking. Ik was uitgenodigd door Eric die ik al enige jaren ken. Hij, Eric Hochstenbach, die onlangs nog in zijn boek 'Gelukkig hij leeft nog' aandacht vroeg voor zijn medeburgers met een aangeboren beperking. Eric had vooraf RTV Oost en de schrijvende pers uitgenodigd om aandacht te schenken aan mensen die geboren zijn met een lichamelijk of geestelijke beperking. Immers het is/was toch 'de Internationale dag voor de medeburgers met beperking.' Geen schrijvende pers, geen radioverslag en geen kakelende kip uit de Lutte die verslag kwam doen. Ondanks de uitnodigingen die Eric had verstuurd. Hij stond er, uren lang in hartje stad, met een A3-plakkaat waarop de tekst 'waardering, begrip, respect' stond. Dat was alles wat hij vroeg en blijft vragen. Eric werd wel gezien maar niet gehoord of aangesproken. Maar wij, het redactieteam van Hart van Hengelo, blijven je aandacht geven in deze strijd. Strijden doen we immers samen.