Afbeelding
Foto:

Carin is de Sint en Ali is de Piet

Door Martin Meijerink
HENGELO - Deze week konden kinderen tot de leeftijd van 10 jaar bij de Weggeefwinkel in Hengelo de schoen komen zetten hun naam vermelden en een Sinterklaastekening of een gedicht in de schoen doen, dat was al voldoende.

Aan deze oproep is door veel kinderen uit Hengelo gehoor gegeven. Er zijn veel gedichten geschreven en schoentjes gezet, want afgelopen zaterdag konden de gevulde schoentjes worden geleegd. Sinterklaas; ze heet Carin, ze heeft geen baard, maar een hart van goud, en bij die Sint past die perfecte Piet, hij is niet zwart maar wel getint. Zijn naam is Ali; hij draagt een Pietenpet en is behulpzaam bij het uitdelen van de cadeautjes die in de Weggeefwinkel waren bezorgd. Nieuwsgierig even wezen kijken, ik zie alleen maar vrolijke en lieve kinderen. Tevreden gingen ze met de geschenken naar huis, maar ook de ouders waren tevreden over deze activiteit die men in de Weggeefwinkel had georganiseerd.

Spullen welkom
De cadeautjes uit de Weggeefwinkel vlogen weg, daarom deze oproep. Heeft u leuke dingen die u op zolder of in de kast hebt liggen en niet meer gebruikt, vergeet dan niet deze te bezorgen bij de gratis Weggeefwinkel aan de Schumanstraat 12 te Hengelo. Ook kerstspulletjes zijn van harte welkom. Na de Sint en Piet komt immers de kerstman voorbij. De gratis Weggeefwinkel is uit Hengelo niet meer weg te denken. Carin en Ali en de vele vrijwilligers een gezegende kerst en een gelukkig 2021.

Foto: Sint Carin en Piet Ali zorgden voor blijde gezichten