Afbeelding
Foto:

Borne presenteert energievisie

BORNE - Ook de gemeente Borne zet de stap naar verduurzaming van haar energiebehoefte. Zij dragen zo bij aan de regionale ambitie om meer duurzame energie op te wekken. Dit draagt ook bij aan de bredere doelen van het Nationaal Klimaatakkoord.

In Borne doet men dat door energie te besparen, door woningen straks duurzaam te verwarmen en door energie duurzaam op te wekken. Hoe de gemeente dit wil bereiken staat in de Energievisie van Borne. Vanaf 10 december tot 20 januari 2021 geldt de gebruikelijke inspraakprocedure. Via https://digitaalpubliceren.com/borne/17870/ is deze al te bekijken.

Brede ambitie
De gemeenteraad heeft gevraagd om een Energievisie voor Borne, waarin Borne zich uitspreekt voor een CO2-neutrale samenleving in 2050 en waarin de route beschreven wordt hoe we dit met elkaar gaan doen. Aan deze eerste Energievisie van Borne is de afgelopen twee jaar, in een dynamisch samenspel met het traject voor de RES-Twente, door vele betrokkenen gewerkt. Beleidsadviseurs van de gemeente, Waterschap Vechtstromen, woningcorporatie Welbions, Twence, Cogas, Enexis, LTO, de landgoederen Twickel en Weleveld, Borne Energie, Borne Duurzaam de Bundeling Bornse Ondernemers, Duurzaam Thuis Twente en vooral wijkraden en geïnteresseerde bewoners hebben bijgedragen aan deze visie. De gemeente is daarom ook erg blij met het resultaat en het brede draagvlak wat dankzij hun betrokkenheid gerealiseerd is.