Afbeelding
Foto:

Praat mee over scenario's voor herinrichting Marktplein

HENGELO - De gemeente heeft de vier meest kansrijke scenario's voor herinrichting van het Marktplein gepresenteerd. Zaterdag werden deze online geplaatst op www.hengelo.nl/marktplein. Hengeloërs hebben tot en met 15 november de gelegenheid om hun mening te geven.

De afgelopen maanden hebben veel Hengeloërs al actief meegedacht over hun dromen en ideeën voor de toekomstige invuling van het Marktplein. Wim Voogt van OKRA architecten ging aan de slag met al deze feedback om dit te vertalen naar vier prikkelende scenario's met ieder hun eigen unieke elementen.

Geen directe keuze
Via www.hengelo.nl/marktplein kunnen inwoners inloggen met DigiD om vervolgens mee te praten. De gemeente benadrukt dat het niet een kwestie is van kiezen voor één van de vier scenario's; de opmerkingen en meningen worden weer verwerkt in een nieuw ontwerp dat begin december gedeeld zal worden met de inwoners. Kortom, u kunt kiezen welke elementen u aanspreekt uit de diverse scenario's en dit zal dan meegenomen worden in het eindresultaat. Inwoners die dit niet online willen doen, kunnen ook op andere manieren meepraten. Zo worden er drie groepszoomgesprekken gepland, fysieke bijeenkomsten en een livestreamgesprek met Wim Voogt komende week.

Scenario's
In de vier scenario's zijn verschillende keuzes gemaakt over de invulling. Zo komt de wijkmarkt bij scenario 1 als lint door de binnenstad. Zo ontstaat er meer ruimte voor groen en water, met een 'rooftopbar' aan de noordzijde. De Brinktoren wordt dan gevuld met groen. In scenario 2 komt de markt aan de oostkant van de markt. Bijzonder hier is de luifel rondom de bestaande bomen, in de Brinkstraat komt een klimaatwadi en in de Brinktoren komt ruimte voor videoprojecties. In scenario 3 komt de markt diagonaal over het plein, met aan beide hoeken ruimte voor groene tuinen met ruimte voor ontmoeting. De Brinktoren krijgt dan ruimte voor kunst. In het laatste scenario komt de markt midden op het plein, waarbij er aan de noordelijke rand ruimte is voor een klein podium en speelplek bij de kiosk. Rondom de toren komt dan een watertuin waar de beren een plek krijgen.