Afbeelding
Foto:

Wees loyaal, koop lokaal met Hengelo Kado

HENGELO - Naast de landelijke cadeaubonnen, krijgt Hengelo nu ook een eigen betaalmiddel: Hengelo Kado. Dit is een cadeaukaart waarmee alleen in Hengelo betaald kan worden. Hiermee wordt dus het lokaal kopen gestimuleerd en de Hengelose ondernemers ondersteund.

Hengelo krijgt op initiatief van Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management Hengelo als eerste stad in Twente een digitale cadeaukaart. Monique Otto, Marketing Manager Hengelo Promotie: “Jaarlijks worden er vele landelijke cadeaubonnen verkocht aan consumenten die in heel Nederland besteed kunnen worden. Met Hengelo Kado stimuleren wij de bestedingen in eigen stad omdat de cadeaukaart alleen bij Hengelose bedrijven uitgegeven kan worden. Zeker in deze tijd willen we graag dat de Hengeloër lokaal winkelt: ‘Wees loyaal, koop lokaal’.”

Uniek en innovatief
Voor de invoering van de digitale cadeaukaart is een samenwerking aangegaan met CCV Nederland, vestiging Hengelo. Zij hebben een tool ontwikkeld wat een snelle invoering mogelijk maakt. Op- en afwaarderen van de kaart werkt heel simpel via een QR code en een app die op ieder apparaat geïnstalleerd kan worden. Stan Hofhuis, Key Accountmanager CCV Shop: “Met deze unieke en toekomstbestendige totaaloplossing, en een goede samenwerking is binnen afzienbare tijd een platform opgezet waar Hengelo trots op mag zijn!"

Deelnemende bedrijven
Het succes van Hengelo Kado valt of staat natuurlijk met het aanbod. Otto: “We willen graag een zo groot mogelijk aanbod dus we roepen ondernemers op in de vrijetijdsindustrie (retail, horeca, cultuur) om zich aan te melden.” Deelname is gratis maar wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn te lezen op www.uitinhengelo.nl/hengelokado. Hier kan je je ook aanmelden als deelnemer.

Zeer positief
Onlangs is Hengelo Kado geïntroduceerd aan de ondernemers in de binnenstad. Rob Berkhout, Centrummanager SCH: “binnen een half uur hadden we 30 aanmeldingen en alleen maar positieve reacties. Dat geeft wel aan hoeveel enthousiasme en draagvlak er is voor de kaart.” Ook heeft zich al een bedrijf gemeld dat 800 kaarten wil afnemen als eindejaarscadeau voor de medewerkers. Rob: “Dus wil je je medewerkers een uniek cadeau geven als eindejaargeschenk en daarbij ook een maatschappelijk signaal geven, geef dan letterlijk en figuurlijk Hengelo Kado!”

Waar en hoe te koop
Hengelo Kado is naar verwachting vanaf half november te koop bij Hengelo Promotie, zowel in de winkel als in de webshop die binnenkort gelanceerd wordt. Er is dan een keuze tussen een fysieke kaart met cadeauverpakking of een digitale kaart die je per mail ontvangt. Wil je als bedrijf alvast een bestelling plaatsen, mail dan naar hengelokado@hengelopromotie.nl