Afbeelding
Foto:

Het veelzijdige graf

HENGELO - Benieuwd naar wat een graf nog meer kan zijn dan een laatste rustplek? Tijdens de lezing 'Het veelzijdige graf' van Norbert Eeltink kom je er achter hoe veelzijdig een graf kan zijn en welke rol het door de tijd heen heeft gehad in de samenleving.

Niets is gewoner dan de dood en elke samenleving kent een vorm van dodenbezorging. Het ten ruste leggen van overledenen kan op allerlei verschillende manieren en het graf komt voor in vele soorten en maten. Bovendien is het graf meer dan alleen een rustplaats voor een overledene. Het heeft vaak ook één of meer extra taken. Dat varieert van een religieuze betekenis voor de overledene, via een sociale rol in de wereld van de levenden, tot soms onverwachte praktische functies. Hoe we met onze doden omgaan zegt dan ook veel over onszelf en de maatschappij waar we in leven.

Praktische informatie
De lezing is op vrijdag 9 oktober tussen 19.00 en 20.30 uur in Bibliotheek Hengelo Stad. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Reserveren kan via www.bibliotheekhengelo.nl. Deze lezing wordt verzorgd door Norbert Eeltink, senior archeoloog en fysisch antropoloog. Deze activiteit is onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.