Afbeelding
Foto:

Afvalbalie: mobiel inzamelpunt

HENGELO - De gemeente en Twente Milieu gaan vanaf oktober de Hengelose buurten in met een mobiel inzamelpunt voor afval: de Afvalbalie. Dit moet ook de grote irritatie over bijgeplaatst afval bij containerparkjes terugdringen.

De Afvalbalie is een omgebouwde, verplaatsbare container waar inwoners verschillende soorten afval naar toe kunnen brengen die niet in de (ondergrondse) container horen, zoals kleine elektrische apparaten, een kapotte paraplu of vaas, piepschuim, autobanden en spullen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kunnen bezoekers van de Afvalbalie informatie en advies krijgen over afval scheiden.

Dat hoort niet...
Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds bijna 9 procent aan grof afval in de (ondergrondse) containers zit dat er niet hoort. Het gaat vaak om grof restafval dat een klein formaat heeft, zoals metaal, apparaten, hout, steen, tapijt en rubber. Dat is afval dat thuishoort op het Milieupark aan de Wegtersweg. Dit afval kan vanaf oktober naar de Afvalbalie gebracht worden als extra service voor de inwoners. De drempel om deze vaak kleine hoeveelheden afval naar het Milieupark te brengen, is voor sommigen nog erg hoog. De Afvalbalie staat afwisselend op 18 locaties in Hengelo. De Afvalbalie staat iedere 9 weken op een locatie (met uitzondering van de periode rond kerst/oud en nieuw). Hij wordt in totaal 15 weken per jaar ingezet, op basis van zes dagen in de week. De locaties zijn te vinden op www.twentemilieu.nl/afvalbalie.

Alléén klein afval
Hengeloërs kunnen geen grote afvalsoorten brengen. Daar is geen ruimte voor. De hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het Milieupark aan de Wegtersweg of kunnen tegen betaling door Twente Milieu aan huis worden opgehaald. De openingstijden van de Afvalbalie zijn van 09.00 tot 15.00 uur. Voorbeelden van afval dat gebracht kan worden: piepschuim, vlakglas, textiel, metalen, klein chemisch afval, grote dozen papier (die niet in milieupleintje passen), maximaal 4 autobanden per keer, kleine elektrische apparaten (geen groot witgoed) en oliën en vetten. Spullen die opnieuw gebruikt kunnen worden zijn ook welkom; deze gaan dan naar Het Goed.