Afbeelding
Foto:

Geslaagde Goalronarun bij het Dr. P.C. Borsthuis in Hengelo

HENGELO - We zijn al maanden in een surrealistische wereld beland. “Corona” houdt ons in de greep en had ook de geplande activiteiten van de stichting Goal op slot gezet.

Was het vorige maand het slechte weer die de geplande Goalronarun dwong tot het afzegging, vorige week donderdag was het dan toch zover. Een exclusieve run waaraan drie teams van hardlopers en fietser, medewerkers en vrijwilligers van de Twentse Zorginstellingen aandeelnamen. Zorgfederatie Oldenzaal, 't Bouwhuis Enschede en het Dr. P.C. Borsthuis Hengelo waren vertegenwoordigd en namen deel waarbij aan een fiets- en hardloopparcours van ruim 32 kilometer van en naar de zorginstellingshuizen.

Mooie start
In Hengelo werd om 13.00 uur een start gemaakt waarbij de bewoners van het Borsthuis de deelnemers bij vertrek en aankomst konden aanmoedigen en toejuichen. Even werd bijna alles vergeten, niet de 1,50 meter afstand, maar wel het maanden geïsoleerder van elkaar leven. Wat in Hengelo begon om 13.00 uur, begon ook bij 't Bouwhuis in Enschede en de Mariahof in Oldenzaal. Genietend van het samen zijn, de sportieve toejuichingen en de muziek zorgden voor een aantal uren vol van vreugde en gezelligheid. De acteurs die optraden brachten de handen van de bewoners op elkaar, het applaus en de lachspieren kwamen op gang. Het waren voor de bewoners van 't Bouwhuis in Enschede, het Dr. P.C. Borsthuis in Hengelo en de Mariahof in Oldenzaal een aantal uren genieten van een gezellige middag. Met dank aan vrijwilligers en sponsoren.

Foto: Paul Gelen Stichting Goal
Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding