Afbeelding
Foto: David Stassen

Gemeente (redelijk) blij met naleving regels in horeca

HENGELO - De gemeente is redelijk tevreden met hoe inwoners en ondernemers zich houden aan de geldende regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn wel wat haken en ogen, maar over het algemeen is het beeld best goed. De gemeente deelt ook een schouderklopje uit aan de horeca, om hen ook wat tegemoet te komen in deze moeilijke tijd.

De horeca staat sinds de start van de coronacrisis fiks onder druk. Ze konden geruime tijd niet open en nu dit wel weer het geval is, moet men aan een groot aantal regels voldoen. Naast gastheer en gastvrouw werden zij ook deels politieagent; hamerend op de strikte naleving van de afstandsregels om zo te voorkomen dat handhavers en politie in moesten grijpen.

Complimenten
Burgemeester Sander Schelberg: "Ik wil een groot compliment maken aan restaurants, hotels, cafés en overige horeca. Enkele uitzonderingen daargelaten, heeft iedereen het goed op orde. Om onze waardering aan de horecazaken te tonen, hebben we besloten dat de verruimde terrassen nog tot oktober 2020 mogen blijven staan. We gunnen de horeca en de bezoekers een heerlijke nazomer. Ik bedank de Hengelose horecazaken die zich aan de regels houden voor de prettige samenwerking." De burgemeester benadrukt ook dat het coronavirus nog niet weg is. Daarom is het van belang dit vast te houden en regels aan te scherpen daar waar nodig. Burgemeester Sander Schelberg: "Tegelijkertijd blijft het van belang dat we oog houden voor wat er niet goed gaat en wat er beter kan. Dit betekent dat we stapsgewijs maatregelen doorvoeren als daar aanleiding toe is. Alleen samen houden we het coronavirus in onze stad onder controle."

Maatregelen
Eerder nam de gemeente al het besluit om de instaptijd van de nachthoreca te vervroegen van 06.00 naar uiterlijk 04.00 uur. Dit om te voorkomen dat mensen in de nachtelijke uren voor overlast zorgen. Volgens de politie heeft dit al een gunstig effect. Verder stelt de gemeente ook per direct een verbod in op de verkoop van lachgas. Dit leidt namelijk tot rijvorming in de drukke straten in de binnenstad, met name in het weekend. Een onwenselijke situatie, ook voor de horecaondernemers.

Afbeelding