Afbeelding
Foto:

Workshop Portretfilm maken

BORNE - In het seizoen 2020-2021 wordt door Videoclub Borne de workshop Portretfilm maken gegeven. Als filmer zoek je zelf een thema/verteller en werk je gedurende acht maanden aan Story-telling (de verhaal ontwikkeling), je interviewtechniek, het filmen en uiteindelijk het monteren van je eigen film.

Deze erg leerzame workshop is bedoeld voor de meer gevorderde filmmaker, dat wil zeggen dat je onder meer kennis hebt van het monteren van filmopnames en dat je zonder verdere hulp een Windows of Apple montageprogramma kunt gebruiken. De workshop Portretfilm maken is vooral interessant als je in één jaar een goed beeld wilt krijgen van alle aspecten van het maken van een documentaire: de research, de verhaalopzet, je interviewplan en techniek. Deze workshop is ook prima geschikt als voorbereiding voor een opleiding Digitale (Audio-visuele) Media in de richting Video Productie.

De workshop start donderdag 10 september (20.00-22.00uur) met een introductie (via ZOOM) en vervolgens is er elke twee weken les. De workshop wordt afgesloten met een première op donderdag 22 april 2021. De workshop wordt begeleid door Lau Hopmans en Jan Kupper van de Videoclub Borne. Zie www.videoclubborne.nl voor meer informatie of bel met Lau Hopmans, 06-41578278. Meedoen aan de introductieavond is gratis, maar aanmelden is wil noodzakelijk en kan per email: lau@hopmans.demon.nl. De kosten voor de workshop zelf bedragen het lidmaatschap van de Videoclub Borne (75 euro per seizoen).