Ook de voedselbanken zijn afhankelijk van vrijwilligers
Ook de voedselbanken zijn afhankelijk van vrijwilligers Foto:

Nomineer vrijwilligers voor jaarlijkse waarderingsprijs

HENGELO - Twentenaren zijn over het algemeen fanatieke vrijwilligers. De meeste lokale verenigingen en activiteiten kunnen niet zonder deze onmisbare groep die zich vaak dag in, dag uit belangeloos inzet voor de gemeenschap. Veelal werken zij in de schaduw; onmisbaar, maar ook soms onzichtbaar. Om al deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten wordt ook dit jaar weer een vrijwilligersevent gehouden met waarderingsprijzen.

Veel activiteiten kwamen de afgelopen maanden stil te liggen, maar dankzij de inzet en inventiviteit van veel vrijwilligers konden ook voldoende dingen veilig door gaan, zij het met de nodige aanpassingen. Juist in tijden van corona is de vrijwillige inzet van mensen enorm belangrijk om dingen door te laten gaan.

Vrijwilligersevent
Elk jaar organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk in Hengelo een leuk vrijwilligersevent. Dit jaar zal dit gehouden worden op dinsdag 24 november. Wel is de opzet uiteraard aangepast ten opzichte van vorige edities. Zo zal er een kleinere groep vrijwilligers uitgenodigd worden om aanwezig te zijn. En: het gaat alleen door als dit veilig kan gebeuren en risico's beheersbaar zijn. Vrijwilligers hebben immers vaak omgang met veel mensen, al dan niet in kwetsbare risicogroepen.

Waardering
Om de vrijwilligers te bedanken worden ook diverse vrijwilligersawards uitgereikt. Deze waarderingsprijzen gaan dan naar individuele vrijwilligers en organisaties die zich geruime tijd inzetten voor de gemeenschap. Een manier om deze onbetaalbare vrijwilligers eens écht in het zonnetje te zetten. U kunt tot en met 8 november een persoon of organisatie nomineren voor deze prijzen. Er zijn vier categorieën en per categorie worden twee prijzen uitgereikt van 500 en 300 euro. De categorieën zijn 'educatie, zorg en welzijn', 'samenleving', 'sport en cultuur' en 'jonge vrijwilliger'. Om iemand te nomineren vult u het formulier in wat staat op www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl. Hebt u liever een gedrukt formulier? Dan kunt u deze afhalen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk in de bibliotheek aan de Beursstraat.