Afbeelding
Foto:

Aikido in gymzaal Woolder Es

HENGELO - Sinds het vorige seizoen - voor de coronacrisis - is Aikikan Dojo Hengelo gestart met het aanbieden van Aikido op een nieuwe locatie. De trainingen vinden nu plaats in Gymzaal Woolder Es (Woolderesweg 126).

Aikido is een Japanse martiale kunst. Het woord staat voor 'de weg (DO)van innerlijke kracht (KI) in harmonie (AI)'. Het is geen vechtsport; het kent geen aanvalstechnieken. Het is gericht op de verdediging. Er bestaat dus geen competitie-element en er worden dan ook geen wedstrijden georganiseerd. De effectiviteit van Aikido als zelfverdediging berust niet op spierkracht, maar op het optimale gebruik van de aanvalsbeweging van de tegenstander. Aikido is geschikt voor iedereen, jongeren en ouderen, mannen en vrouwen. Het beoefenen van de technieken verbetert je lichaamshouding, je uitstraling en je bewustwording.

Aikido voor kinderen
Voor kinderen is het leren van deze verdedigingskunst bijzonder nuttig. Het bevordert de lichaamscoördinatie, vermindert agressie en zorgt dat kinderen hun energie kwijtraken. Zo wordt er veel aandacht besteed aan rek- en lenigheidoefeningen en rol- en valbreektechtnieken. Naast weerbaarheid, een zelfverzekerde houding en discipline, zijn spel en plezier belangrijke pijlers tijdens de lessen.

Praktische informatie
Iedere dinsdagmiddag en vrijdagavond zijn er trainingen. Op dinsdagmiddag voor kinderen en jongeren (6 tot en met 15 jaar) van 16.30 tot 17.30 uur. Op de vrijdagavond voor volwassenen van 20.00 tot 21.30 uur. Contact: S. Derakhshan, telefoon: 06 - 14244803 (instructeur kinderen) en R. Grotenhuis, telefoon: 06 - 30368880 (instructeur volwassenen). De eerste les is gratis. Zie verder:
www.aikikan.nl.